Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ως επίτιμη προσκεκλημένη ομογενειακών οργανώσεων για τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον αρκετά δημοφιλή Δήμαρχο της πόλης, Bill de Blasio, ο οποίος της εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα, την ιστορία της και την “κουζίνα” της.

Η κ. Κουντουρά τον προσκαλέσει στη χώρα μας και εκείνος της υποσχέθηκε ότι οι επόμενες διακοπές του με την οικογένειά του θα είναι στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος της αμερικανικής μητρόπολης, φρόντισε να ανεβάσει και μία selfie φωτογραφία με την Ελληνίδα Υπουργό στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, γεγονός που ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt  δεν παρέλειψε να αναδείξει με τη σειρά του στο twitter.

Ο τελευταίος εξάλλου, πρόσφατα, ενώπιον εκατοντάδων υψηλόβαθμων εκπροσώπων του αμερικανικού τουρισμού στην Αθήνα, χαρακτήρισε την κ. Κουντουρά “φίλη” και εκθείασε την πολιτική της στον τομέα του τουρισμού. 

Η δραστήρια Υπουργός χαίρει μεγάλης δημοφιλίας τόσο στην ομογένεια όσο και σε πολιτικό επίπεδο στην αμερικανική κυβέρνηση, και σύμφωνα με παρευρισκόμενους, μετά το πέρας της ελληνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, ο Νεοϋορκέζος Δήμαρχος της μίλησε για τη σημαντικότητα του ρόλου των ιστορικών και παγκόσμιων πόλεων στην ανάπτυξη του τουρισμού διεθνώς.