Υπολογίζεται ότι η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τον Αύγουστο του 2016, ξεπερνάει τα τρία κιλά, ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν στην Καβάλα και στον Λευκώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Σερρών, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 63, 63 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση πέντε ακόμη ατόμων (δύο υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 36 και 52 ετών και τριών ημεδαπών ηλικίας 34, 51 και 52 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε επίσης δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2016, οι δύο 63χρονοι εισήγαγαν συστηματικά ποσότητες ηρωίνης από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν σε χρήστες της Καβάλας. Συγκεκριμένα, ο ένας μετέβαινε στη Βουλγαρία και προμηθευόταν ποσότητες ηρωίνης από τον 36χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή του δεύτερου 63χρονου μετέφερε τα ναρκωτικά στην πόλη της Καβάλας. Ακολούθως, με τη βοήθεια των υπολοίπων ημεδαπών, διακινούσαν την ηρωίνη σε χρήστες της περιοχής. Για τον 52χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, προέκυψε ότι δρώντας κατ΄ εντολή του 36χρονου ομοεθνή του, μετέβαινε στην Καβάλα και παραλάμβανε από τους δύο 63χρονους το χρηματικό ποσό που έχει συμφωνηθεί για την προμήθεια των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη αρχικά στον Λευκώνα Σερρών ο 33χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να κατέχει μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 102 γραμμαρίων, και μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 2,1 γραμμαρίων, τις οποίες όπως προέκυψε προμηθεύτηκε στη Βουλγαρία από τον 36χρονο υπήκοο Βουλγαρίας κατ’  εντολή των δύο 63χρονων. Ακολούθως, συνελήφθησαν στην Καβάλα και οι δύο 63χρονοι, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 2.036 ευρώ.
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
  • ένα tablet.
  • κινητά τηλέφωνα

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν επίσης τρία Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.