Δύο μέλη σπείρας που εισήγαγε από την Τουρκία στην Ελλάδα ηρωίνη, συνελήφθησαν σε παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Πρόκειται για δύο 28χρονους αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αντίστασης και των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Οι συλλήψεις επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, στην οποία συνέδραμαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας,  μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο άνδρες όταν αυτοί με τη χρήση πλαστικής βάρκας μέσω του ποταμού Έβρου μετέφεραν από την τουρκική στην ελληνική όχθη συσκευασμένη ποσότητα ηρωίνης βάρους 1.029 γραμμαρίων, και εν συνεχεία κινήθηκαν πεζοί στην ενδοχώρα. Κατά τη σύλληψή αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.