– Στο πλαίσιο εκδηλώσεων-δράσεων για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της.

Πανελλήνιο Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Το Περιβάλλον μας», διοργανώνει η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, ως πρώτη εκδήλωση-δράση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή της.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Διαγωνισμός φωτογραφίας 3aΌροι συμμετοχής:

1) Το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες:

– Το Περιβάλλον που αγαπάμε (για φωτογραφίες που απεικονίζουν όμορφες όψεις του περιβάλλοντος, όπως τοπία, ζώα, κατασκευές, κ.λπ.).

– Το Περιβάλλον που πονάμε (φωτογραφίες που απεικονίζουν περιβαλλοντικές καταστροφές, ανθρώπινες επεμβάσεις στο περιβάλλον, θανάτους ζώων, ρύπανση, μόλυνση, κ.λπ.).

2) Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν υποχρεωτικά φωτογραφίες και για τις δύο θεματικές ενότητες (συνολικά δύο φωτογραφίες).

3) Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν τυπωμένες σε διαστάσεις 20Χ30, και ψηφιακά σε cd, μέσα σε κλειστό φάκελο (με την ένδειξη «για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας»), στη διεύθυνση: «Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, Ταχ. Θυρ. 12, 69100 Κομοτηνή», ή μπορούν να κατατεθούν στο κατάστημα Photo Nikos (Πλ. Ειρήνης 27, Κομοτηνή).

4) Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να αναγράφονται:

– Τίτλος φωτογραφίας.

– Τοποθεσία λήψης.

– Ονοματεπώνυμο φωτογράφου.

– E-mail φωτογράφου (προσοχή: το e-mail θα πρέπει να είναι το πραγματικό διότι θα υπάρξει επικοινωνία).

5) Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 22 Μαΐου 2015 (ημερομηνία ταχυδρομείου).

6) Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνει από επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι.

7) Όλες οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από 5/6/2015 μέχρι 10/6/2015, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6).

8) Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα δοθούν τα εξής τρία βραβεία:

– 1ο βραβείο: ένα tablet 10″ στον διαγωνιζόμενο που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία και για τις δύο φωτογραφίες του στις δύο θεματικές ενότητες.

– 2ο βραβείο: ένα tablet 8″ στον διαγωνιζόμενο που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη θεματική ενότητα «Το Περιβάλλον που αγαπάμε».

– 3ο βραβείο: 1 tablet 8″ στον διαγωνιζόμενο που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη θεματική ενότητα «Το Περιβάλλον που πονάμε».

– Και στους τρεις νικητές, εκτός από τα tablets, θα δοθούν ακόμη, από μια σακούλα δώρου δρόγη με δύο συσκευασίες προϊόντων, και από μία δωρεάν εκτύπωση φωτογραφίας σε μεγάλο μέγεθος από το κατάστημα Photo Nikos.

Χορηγοί:

Δρόγη Βιολογικά βότανα, Ιτέα Ροδόπης, 2531102187 & 6973641336

Site: www.drogiherbs.gr

E-mail: info@drogiherbs.gr

Facebook: https://el-gr.facebook.com/drogiherbs.

Photo Nikos

Νίκος Μποντρότσος, φωτογραφήσεις-βιντεοσκοπήσεις, ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών, κάλυψη εκδηλώσεων, φωτογραφικά είδη.

Πλ. Ειρήνης 27, 69100 Κομοτηνή, 2531070357.

E-mail: photonikos@yahoo.gr

ΟΙΚΟ25 χρόνια ανελλιπούς δράσης

Η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε στην Κομοτηνή το 1990. Με κύριο σύνθημά της «Το Περιβάλλον είναι Υπόθεση Όλων μας», αγωνίζεται για την ευαισθητοποίηση πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους δεσμεύσεις.

Φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς εθελοντικής δράσης, και προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων- δράσεων, αρχής γενομένης με τον διαγωνισμό φωτογραφίας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Σωκράτης Γρηγορόπουλος: 6977402362

Site: http://www.oikorodopi.gr

E-mail: oikorodopi@oikorodopi.gr

Facebook: http://www.facebook.com/pages/oikorodopi/375497702463079

Twitter: https://twitter.com/oikorodopi

Youtube: http://www.youtube.com/user/oikorodopi?feature=guide

Linkedin: http://www.linkedin.com/pub/oikorodopi-n-g-o/84/536/71