«Επικίνδυνα και ανυπόστατα μυθεύματα είναι αυτά που διαδίδονται, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταστήσει 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή της Θράκης. Η σχετική παραπληροφόρηση δεν αντέχει περαιτέρω διάψευσης. Καλό θα είναι κάποιοι να μην παγιδεύονται από αναξιόπιστους πληροφοριοδότες τους. Εξάλλου η κυβέρνηση σε διάφορους τόνους και σε διάφορες δηλώσεις, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα ακολουθήσει για την περιοχή της Θράκης τα όσα έκανε η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, που διέλυσε ακόμη και σχολές της Αστυνομίας σε έναν εντελώς αντεθνικό σχεδιασμό της».

Αυτά δήλωσε εμφατικά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ στον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας– Θράκης κ. Σταύρο Καβαρατζή, ο οποίος επισκέφθηκε τον κυβερνητικό αξιωματούχο στο γραφείο του, επιδιώκοντας μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα.

Στη συνάντησή τους ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, συζήτησαν και για άλλα θέματα της περιοχής, όπως η υποστελέχωση των νοσοκομείων, η αξιοποίηση του ζεόλιθου, και η μη εφαρμογή ενός συγκροτημένου και αποδοτικού οριζόντιου σχεδιασμού για την τουριστική αξιοποίησή της.