Από επιχειρήσεις, σχολεία, οικία, πνευματικό κέντρο Ιερού Ναού, παρεκκλήσι, φορτηγά και μηχανήματα έργων

Ύστερα από τις εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 22 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2018, στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής συνελήφθησαν στο Διδυμότειχο δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, ηλικίας 54 και 28 ετών, που κατηγορούνται για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και αντίσταση κατά περίπτωση, ένας εκ των οποίων, ο 28χρονος, συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στο Διδυμότειχο.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην πόλη του Διδυμοτείχου, οι δύο νεαροί δράστες διέπραξαν κλοπές από δύο επιχειρήσεις, δύο σχολεία, μία οικία, το πνευματικό κέντρο Ιερού Ναού, ένα παρεκκλήσι, τρία φορτηγά και δύο μηχανήματα έργων, πραγματοποιώντας παράλληλα φθορές.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών, οι δράστες αφαίρεσαν από τα φορτηγά και τα μηχανήματα έργων 4 μπαταρίες και 500 λίτρα πετρέλαιο, ενώ από τις επιχειρήσεις, τα σχολεία, την οικία, το πνευματικό κέντρο και το παρεκκλήσι αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, 625 ευρώ, πλήθος καπνικών προϊόντων, 1 tablet, 1 κινητό τηλέφωνο, 1 ηλεκτρονική συσκευή, 2 ηλεκτρικά εργαλεία, τρόφιμα και ποτά.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι τις δύο μπαταρίες οχημάτων τις διέθεσαν στον 54χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ μία φιάλη αλκοολούχου ποτού την διέθεσαν στον 28χρονο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια του 18χρονου και του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Επιπλέον, στην επιχείρηση του 54χρονου και την κατοχή του 28χρονου εντοπίσθηκαν οι δύο μπαταρίες οχημάτων και η φιάλη αλκοολούχου ποτού αντίστοιχα, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Διδυμοτείχου.