«Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο», η επόμενη ενότητα του Βασικού Σχολείου της ΕΟΔ ΡοδόπηςΜε την ενότητα «Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο» συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το Σχολείο Βασικών Γνώσεων που πραγματοποιείται τους δύο τελευταίους μήνες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το θεωρητικό μέρος της Ενότητας, ενώ την Κυριακή, οι εν δυνάμει εθελοντές της ΕΟΔ Ροδόπης, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη όλα όσα έμαθαν, στην πισίνα του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου.

Την πρώτη μέρα, στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, ο Εκπαιδευτής Υγρού Στοιχείου της κεντρικής διοίκησης της ΕΟΔ Νίκος Κυριακίδης, από τις 13:00  έως τις 19:00, θα αναπτύξει όλα τα επιμέρους ζητήματα που αποτελούν τη Βασική Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν οι υποενότητες:

-Παρουσίαση του τμήματος Υγρού Στοιχείου και Στάδια Εκπαίδευσης.

-Στατιστική ατυχημάτων.

-Ο ρόλος του απλού παρατηρητή και του διασώστη σε ένα συμβάν.

-Κίνδυνοι στο Υγρό Στοιχείο.

-Υποθερμία.

-Μη κολυμβητική Διάσωση.

-Διάσωση σε Πάγο.

-Διαφυγή από θαλάσσια και ποταμίσια ρεύματα.

-Διαφυγή από αυτοκίνητο που έχει πέσει στο νερό.

-Αντιμετώπιση και αναγνώριση της Υποθερμίας.

-Κατάλληλος Εξοπλισμός για Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο.

«Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο», η επόμενη ενότητα του Βασικού Σχολείου της ΕΟΔ ΡοδόπηςΤην Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο, ο Εκπαιδευτής, με βοηθό τον πρόεδρο της ΕΟΔ Ροδόπης Στάθη Γκεβρέκη, θα … ρίξουν στα βαθιά τους εν δυνάμει εθελοντές διασώστες.

Οι εκπαιδευόμενοι θα δοκιμαστούν μέσα στο νερό στις τεχνικές διάσωσης, στις κατάλληλες θέσεις που πρέπει να πάρει το θύμα μέσα στο νερό, ατομικά και ομαδικά, στον τρόπο ρίψης σωσιβίων, αλλά και στο πώς εγκαταλείπεται ένα πλοίο.

Μάλιστα, η ΕΟΔ Ροδόπης θα έχει στη διάθεσή της σωστική λέμβο, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να εξασκηθούν στην επιβίβαση, στην τεχνική σωστής θέσης της λέμβου, στην ομαδική κολύμβηση, στην ανθρώπινη αλυσίδα κ.ά.