διαπολιτισμικόΑπό τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, βραβεύτηκε το διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών, στον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό γαλλοφωνίας που είχε σαν θέμα την προβολή της τοπικής γαστρονομίας κάθε περιοχής μέσα από τη γαλλική γλώσσα.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου κατάφεραν να διακριθούν με τις παραγωγές τους μέσα από 3.000 συνολικά παραγωγές από όλη την Ελλάδα, ενώ από τα εννέα Γυμνάσια και Λύκεια που διακρίθηκαν, το Γυμνάσιο Σαπών ήταν ένα από τα συνολικά τρία βραβευθέντα από τη βόρεια Ελλάδα – τα υπόλοιπα σχολεία ήταν Γενικά Λύκεια και Ιδιωτικά Σχολεία.

Ο διαγωνισμός της γαλλοφωνίας διοργανώνεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Γαλλίας σε όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΤΕΙ και ΑΕΙ).

Η Ελλάδα  από το 2006 είναι πλήρες μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (με 54 κράτη-μέλη, τρία συνδεδεμένα και 23 παρατηρητές από όλες τις ηπείρους).

Με ανακοίνωσή τους, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών, συγχαίρουν τις μαθήτριες και τους μαθητές:

  • της Α΄ Γυμνασίου: Μπαξεβάνη Βάνα, Μουσταφά Κιασήφ Μελίς, Οσμάν Πεχλιβάν Μπεϊζά, Πουρσανίδη Πάρη, Γιανγκαμποζίδη Μαρτίνο.
  • της Β΄ Γυμνασίου: Κουρού Αλή Ασλή, Καμπά Αλή Ραμπιχά, Αρήφ Μεμέτ  Γκυλτζάν, Ισμαήλ Μαχμούτ Εζγκή, Μουστά Ζεϊνέπ, Μουμίν  Σεμπιχά.