Του τα «ψέλνουν» για την ανάρμοστη συμπεριφορά στελεχών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η ανάρμοστη συμπεριφορά που φέρονται να επέδειξαν στελέχη της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τη βραδιά των εκλογών στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο φοιτητές αντίπαλης παράταξης πήραν την πρωτοβουλία να απευθυνθούν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και να ζητήσουν την παρέμβασή του ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Στο πρωτότυπο αυτό διάβημα προέβησαν, με επιστολή τους, τα μέλη της «Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής-ΑΝΟΚ». Πρόκειται για τη φοιτητική παράταξη που ήρθε δεύτερη στις εκλογές της Νομικής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 35,82% και ακολουθώντας τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που κατέκτησε την αυτοδυναμία στο νέο Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου, με 50,35%.

Πάντως, η διαδικασία της καταμέτρησης φαίνεται ότι δεν κύλησε ιδιαίτερα ομαλά, όπως διαφαίνεται από την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας της ΑΝΟΚ. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Τα ξημερώματα της 25ης Μαΐου, κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν στον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «Κώστας Βάρναλης», στελέχη της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προέβησαν σε υβριστική, χυδαία συνθηματολογία κατά στελεχών της ανεξάρτητης παράταξης της ΑΝΟΚ (μάλιστα στο περιστατικό πήραν μέρος και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ και της ΟΝΝΕΔ).

Η ΑΝΟΚ είναι μια ετερόκλητη κίνηση φοιτητών, τα στελέχη της οποίας δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ή παίρνουν θέση στην δημόσια ζωή χωρίς να πρόσκεινται σε κάποιο κόμμα.

Πιστεύουμε ότι η χυδαία συνθηματολογία κατά στελέχους μας, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, δεν συνάδει με το πολιτικό έργο που έχουν να επιτελέσουν οι κομματικές νεολαίες και οι φοιτητικές παρατάξεις.

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε, με όλο τον σεβασμό, να σας παρακαλέσουμε να επιληφθείτε του θέματος, προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους περιστατικά, που μεταξύ άλλων είναι αντίθετα με την πρωτοβουλία που πήρατε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την επανίδρυση της Νεολαίας του κόμματός σας.

Με βαθύτατη εκτίμηση,

Τα μέλη της «Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής – ΑΝΟΚ».