Κοινή Ερώτηση προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, ενόψει του ορατού κινδύνου του να χαθεί η φετινή ελαιοπαραγωγή της χώρας εξ αιτίας της μη έγκαιρης δρομολόγησης προγράμματος δακοκτονίας, κατέθεσαν οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στην παρέμβασή τους με τίτλο «Στον «αέρα» το συλλογικό πρόγραμμα της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης», αναφέρουν:

Ιλχάν Αχμέτ: “Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το πρόγραμμα δακοκτονίας και η φετινή ελαιοπαραγωγή”.

«Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το πρόγραμμα δακοκτονίας και η φετινή ελαιοπαραγωγή, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την έγκαιρη διενέργεια του διαγωνισμού με ηλεκτρονική δημοπρασία για την προμήθεια για όλη τη χώρα των απαραίτητων φυτοπροστατευτικών σκευσμάτων για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο.

Τη σοβαρή αμέλεια για το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών, προσπαθεί να την κρύψει κατω από το χαλί, και προκειμένου να καλύψει το εγκληματικό του λάθος, σπεύδει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όπως συνηθίζει, να  μεταφέρει την αρμοδιότητα διενέργειας του διαγωνισμού στο υπουργείο Εσωτερικών και στις Περιφέρειες της χώρας.

Επειδή η μεταφορά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, της ευθύνης του προγράμματος δακοκτονίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, είναι πρόχειρη και υπονομευτική για τη φετινή ελαιοπαραγωγή.

Επειδή ο διαγωνισμός για την προμήθεια των σκευασμάτων φυτοπροστασίας, αν ξεκινήσει τώρα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή τις Περιφέρειες, θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, όταν δηλαδή θα πρέπει να τελειώνει το πρόγραμμα δακοκτονίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεται να πράξει άμεσα για την προμήθεια των σκευασμάτων φυτοπροστασίας για την διενέργεια της δακοκτονίας;

Τι θα πράξει για να διασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση και τις προϋποθέσεις για να σωθεί το συλλογικό πρόγραμμα δακοκτονίας και το φετινό εισόδημα από την ελαιοπαραγωγή;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Κεγκέρογλου Βασίλης

Τζελέπης Μιχάλης

Αρβανιτίδης Γιώργος

Αχμέτ Ιλχάν

Βενιζέλος Ευάγγελος

Γρηγοράκος Λεωνίδας

Θεοχαρόπουλος Αθανάσιος

Κεφαλίδου Χαρά

Κουτσούκος Γιάννης

Κρεμαστινός Δημήτρης

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

Κωνσταντόπουλος Δημήτριος

Λοβέρδος Ανδρέας

Μανιάτης Γιάννης

Παπαθεοδώρου Θεόδωρος

Σκανδαλίδης Κώστας

Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)».