«Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία της Ελλάδας»

Ως τη «μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία της Ελλάδας», χαρακτήρισε την κατάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την από κοινού με τους ΑΝΕΛ διακυβέρνηση της χώρας, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Σταμάτης, από την Κομοτηνή, όπου πραγματοποίησε περιοδεία ως επικεφαλής κλιμακίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συνάμα, περιέγραψε ως «πολιτικό ατύχημα» το γεγονός ότι στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που «κατέλαβε την εξουσία με ψέμματα, συκοφαντίες, και τάζοντας ανύπαρκτα πράγματα». Κατά τη γνώμη του μάλιστα, «αυτό οι πολίτες το διαπιστώνουν καθημερινά, καθώς οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν έκαναν όσα υπόσχονταν, αλλά έκαναν και χειρότερα από αυτά που έλεγαν».

«Το ψέμμα του χρέους και η ομολογία Δραγασάκη»

Ο κ. Σταμάτης υπενθύμισε και το τελευταίο μεγάλο ψέμμα του κ. Τσίπρα, που αφορά στο ζήτημα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους της χώρας: «Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι ως το τέλος του έτους θα δρομολογηθεί η ρύθμιση του χρέους, όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ στη βουλή, άδειασε τον κ. Τσίπρα αναγκαζόμενος να ομολογήσει ότι η πραγματική συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει μετά το 2018 και θα κρατήσει πολλά χρόνια».

Αίτημα για εκλογές και…νουθεσίες προς τους ψηφοφόρους

«Η οικονομία και η κοινωνία όπως είναι σήμερα δεν έχουν μέλλον», συνέχισε ο κ. Σταμάτης, κάνοντας λόγο για «αδιέξοδη πολιτική Τσίπρα» κατά την οποία «σπαταλάται πολύτιμος εθνικός χρόνος». Συγκρίνοντας, δε, τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα, με εκείνη του φθινοπώρου του 2014, επισήμανε ότι «επί ημερών μας οι θυσίες πιάνανε τόπο, ενώ σήμερα δεν συμβαίνει αυτό». Εξάλλου, υπενθύμισε πως το 2014 η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που κατέγραφε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ το 2016 είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης με ύφεση. Ως εκ τούτου, επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας: «Το μόνο χρήσιμο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, είναι να παραιτηθεί και να γίνουν εκλογές. Αυτό είναι το καθήκον του…». Συμπληρώνοντας, δε, και το «καθήκον των πολιτών», συνέστησε στους ψηφοφόρους ποιον να (μη) ψηφίσουν: «Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες του τύπου “δεν ήξερα”», είπε…

«Δεν έχουν πολιτικό δικαίωμα να κυβερνούν»

Άλλωστε, προέβλεψε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα μακροημερεύσει, οριοθετώντας τη…λήξη της την ερχόμενη άνοιξη, και την εγκάλεσε ότι στερείται πολιτικής νομιμοποίησης. «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έφτιαξαν κυβέρνηση με 40%. Σήμερα το ποσοστό τους δεν ξεπερνά το 20%», τόνισε, και συνεπώς «δεν έχουν το πολιτικό δικαίωμα να κυβερνούν», κατέληξε.

«Θα ελεγχθούν ποινικά»

Ακόμη, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, διαμήνυσε πως με κυβέρνηση ΝΔ όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή, «θα ελεγχθούν ποινικά».

«Κακός χαρακτήρας ο Τσίπρας»

Τέλος, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για την κατηγορία Τσίπρα προς Μητσοτάκη, ότι επί ηγεσίας του δεύτερου στη ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη στους κόλπους του έχει κάνει στροφή προς τα ακροδεξιά, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πολιτική κακότητα και κακό χαρακτήρα»: «Πρέπει να διαθέτει κάποιος πολύ μεγάλη πολιτική κακότητα, να είναι πολύ κακός σαν χαρακτήρας, για να διαπιστώνει στο σημερινό κόμμα της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακροδεξιές αντιλήψεις και θέσεις. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ένας κατεξοχήν σύγχρονος πολιτικός, που από τη φύση του και τον χαρακτήρα του αποστρέφεται τις ακρότητες, και φυσικά ο ελληνικός λαός τον ξέρει. Και ποιος τον κατηγορεί; Ο κ. Τσίπρας; Με ποιον συγκυβερνά ο κ. Τσίπρας; Με τον κ. Καμμένο. Που τοποθετεί και πως χαρακτηρίζει ο ελληνικός λαός τον κ. Καμμένο; Ως ακραίο δεξιό. Και κατηγορεί ο κ. Τσίπρας τη ΝΔ στην οποία έχουν μπει δύο στελέχη από το παρελθόν, που είναι οργανικά μέλη ενός δημοκρατικού κόμματος – και ο δημοκρατικός χαρακτήρας της ΝΔ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».