Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, και με τον Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομικών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στο περιθώριο της πρόσφατης τελετής ορκωμοσίας των πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων στη Σχολή της Κομοτηνής.

%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%be%ce%b9%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84Κατά τη συνάντηση με τον κ. Αναγνωστάκη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομικών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ:

Από τον Πρόεδρο της Ένωσης των Αστυνομικών, ο οποίος είναι και Γ΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Αστυνόμο Α΄, Αναστάσιο Δραγουδάκη, τέθηκαν ουσιαστικά ζητήματα δύο βασικών αξόνων:  α) στα ειδικότερα θέματα των αστυνομικών υπηρεσιών σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ με έμφαση στις υλικοτεχνικές υποδομές, την υποστελέχωση, το μεταναστευτικό, και β) στα γενικότερα θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού ανά την επικράτεια, με επίκεντρο το δυσμενές ασφαλιστικό νομοσχέδιο του περασμένου καλοκαιριού και το υπό διαμόρφωση νέο μισθολόγιο των ενστόλων. Ο κ. Αναγνωστάκης ενημέρωσε για μια σειρά από πολύ σοβαρές θεσμικές αλλαγές που έχουν προωθηθεί με τη βοήθεια και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ στην κατεύθυνση επίλυσης σοβαρών ζητημάτων (βαθμολόγιο, μεταθέσεις, εκπαίδευση), καθώς και για την προσπάθεια στήριξης – οικονομικής ενίσχυσης των υποδομών σε αστυνομικά κτίρια, περιπολικά στην περιοχή και εξεύρεσης κονδυλίων για την κάλυψη των συναφών δαπανών· ενώ για το μισθολόγιο των ενστόλων τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με τα λοιπά κυβερνητικά στελέχη.

%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%be%ce%b9%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%b4Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΝΔ και τον κ. Κυριαζίδη, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομικών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ:

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης των Αστυνομικών τέθηκαν συνοπτικά μείζονα ζητήματα, όπως η μη πλήρης αλλά μερική μόνο συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το βαθμολόγιο του προσωπικού ένεκα του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου, του προβληματικού βαθμολογίου των Ανθυπαστυνόμων και των Υπαστυνόμων του Ν. 3686/2008 που έχει αναγκάσει σωρεία στελεχών του Σώματος να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, και η αφαίμαξη προσωπικού με την έκδοση διαταγών αποσπάσεων αστυνομικού προσωπικού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας άλλων Περιφερειών της χώρας την ίδια χρονική στιγμή που στην ΑΜ-Θ υπάρχουν ιδιαίτεροι υπηρεσιακοί λόγοι όπως π.χ. το μεταναστευτικό , τα γεωγραφικά σύνορα με άλλες χώρες – διασυνοριακό έγκλημα και το μειονοτικό. Ο κ. Κυριαζίδης δήλωσε γνώστης των ζητημάτων τόσο γιατί ο ίδιος προέρχεται επαγγελματικά από τον χώρο της Αστυνομίας,  όσο και διότι όπως ανέφερε, «η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα της τα θέματα του αστυνομικού προσωπικού». Ο ίδιος δήλωσε ότι «στηρίζει από τον θεσμικό του ρόλο τα ζητήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας», και ζήτησε να του κοινοποιήσει η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομικών ΑΜ-Θ εγγράφως τα ζητήματα που κρίνει άμεσης προτεραιότητας, για την ανάδειξή τους στο Κοινοβούλιο με τη μορφή Ερωτήσεων, δεσμευόμενος ταυτόχρονα «για την επίλυση τους όταν το κόμμα που εκπροσωπεί γίνει Κυβέρνηση».