«Προφήτης Ηλίας Ροδόπης. Δίπλα ακριβώς στη θάλασσα υπάρχει ένας μικρός υγροβιότοπος με υφάλμυρο νερό ο οποίος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση, μετανάστευση, ακόμα και αναπαραγωγή πολλών ειδών ορνιθοπανίδας. Αυτή την εποχή συγκεντρώνονται εδώ αρκετά είδη, και στη συνέχεια μεταναστεύουν προς θερμότερα μέρη. Βέβαια, όλα αυτά τα γράφω για να καταλήξω πως δίπλα σε οικισμό, πενήντα μέτρα από την ακτή, όλα αυτά τα πλάσματα δέχονται βίαια στο περιβάλλον τους κυνηγούς αυτήν την περίοδο, οι οποίοι διαταράσσουν την ηρεμία των πουλιών, τα αναγκάζουν να φύγουν πρόωρα, και φυσικά ένα τεράστιο ποσοστό από αυτούς σκοτώνουν ότι βρουν μπροστά τους αφού είναι λαθροθήρες!!! Παρατάνε εξαθλιωμένα κυνηγόσκυλα παντού, και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε μια βόλτα στη φύση γιατί φοβόμαστε μη φάμε καμιά αδέσποτη!!! Και για να σταματήσει αυτή η κατάσταση, η μόνη λύση είναι οι καταγγελίες. Μέχρι και μέσα στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας· αρχαιολογικός χώρος τεράστιας σημασίας και είναι γεμάτος με κάλυκες! Μέχρι που θα φτάσει η ξεφτίλα αυτή;».

Την παραπάνω καταγγελία η οποία έχει προκαλέσει συζητήσεις, έκανε με ανάρτησή της στο facebook η Μαρία Καδρούδη, και τα πουλιά που αναφέρει, είναι πελεκάνοι, χουλιαρόμυτες, πάπιες βαρβάρες και πρασινοκέφαλες, νεροχελίδονα, λευκοτσικνιάδες, γλάροι, κ.ά.

Η περιοχή αυτόν τον καιρό είναι πραγματικά χάρμα ιδέσθαι, και η καταγγελία της κ. Καδρούδη έρχεται να προστεθεί σε αρκετές ακόμη μαρτυρίες κατοίκων, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα κάνουν λόγο ακόμα και για «τρυπημένα από φυσίγγια παντζούρια»!

Οι αρμόδιοι φορείς τι λένε άραγε;