ΜΑΡΩΝΕΙΑΔημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το υπ’ αριθμόν 81 Προεδρικό Διάταγμα «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών», σύμφωνα με το οποίο καταργείται ο Λιμενικός Σταθμός Μαρώνειας.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη την οποία κοινοποιεί και στον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος, ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, την οποία αναμένεται να μεταφέρει και στους τοπικούς βουλευτές.

«Ελπίζουμε ότι θα ακουστεί η φωνή μας, αν και δεν είμαστε πλέον αισιόδοξοι», σημειώνει ο κ. Ιωαννάκης, ο οποίος στην επιστολή του αναφέρει:

«Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι με την εξέλιξη αυτή, και για μια φορά ακόμη η κεντρική διοίκηση δεν έλαβε υπόψη της την από έτους επιστολή την οποία στείλαμε τόσο στον αρμόδιο Υπουργό όσο και στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αλλά και τις τηλεφωνικές εκκλήσεις μας, τις οποίες είχαμε εκφράσει και στους τοπικούς βουλευτές μας.

Τα τετελεσμένα γεγονότα μας αναστατώνουν και μας λυπούν, γιατί οι φωνές της περιφέρειας πλέον δεν φτάνουν στα αυτιά της Αθήνας, η οποία αποφασίζει για μας με την απουσία της δικής μας γνώμης και εκκλήσεων για ολοκληρωτική αποψίλωση των υπηρεσιών από τον δήμο μας και την ελληνική επαρχία.

Είχαμε και τότε (πριν από ένα χρόνο) επισημάνει, ότι τα έργα τα οποία έχουν γίνει στο λιμάνι της Μαρώνειας και οι ανάγκες της περιοχής του δήμου μας για επαρκή αστυνόμευση από πλευράς λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή την οποία εποπτεύει ο Λιμενικός Σταθμός Μαρώνειας, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η απομάκρυνσή του θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την περιοχή της Ροδόπης, η οποία ολοένα υποβαθμίζεται.

Η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας θα σημάνει ερήμωση της περιοχής η οποία πλήττεται συγχρόνως από απουσία τουριστικής πολιτικής ανάπτυξης και χρηματοδοτήσεων που θα την βοηθούσαν να γίνει ένα σύγχρονο τουριστικό κέντρο αποκτώντας μια λειτουργική μαρίνα και προσήνεμο μώλο ασφάλειας για τα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη της περιοχής.

Οι εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και η ελλιπής αστυνόμευση θα σημάνει απομόνωση και συρρίκνωση του πληθυσμού της περιοχής και αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας των χιλιάδων παραθεριστών της Μαρώνειας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες».