Δημοπρατήθηκε η Δ1 Φάση της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ (η προθεσμία υποβολής προσφορών υλοποίησης από ενδιαφερόμενους αναδόχους λήγει στις 22/3). Το έργο, που είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ ΑΜ-Θ, αφορά την κατασκευή μέρους του συγκροτήματος των Κτιριακών Εγκαταστάσεων και του Περιβάλλοντος Χώρου του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης, και πιο συγκεκριμένα τα κτίρια 1 και 13 του συγκροτήματος και το τμήμα Β΄ του Περιβάλλοντος Χώρου που περιλαμβάνει το δυτικό τμήμα του συνολικού περιβάλλοντος χώρου. Στο κτήριο 1 που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του γηπέδου προβλέπεται να στεγασθούν τα πέντε Αμφιθέατρα (2×750 θέσεων και 3×150 θέσεων), οι αίθουσες φροντιστηρίων (4×104 τ.μ.), η γραμματεία, το κυλικείο και οι κοινοί χώροι του Τμήματος. Οι ενότητες αυτές οργανώνονται γύρω από ένα μεγάλο διώροφο στεγασμένο αίθριο που αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς και σύνδεσης των διαφόρων λειτουργιών του κτηρίου. Το κτήριο 13 αποτελεί τον υπαίθριο στεγασμένο διάδρομο-στοά σύνδεσης του κτηρίου 1 με τα ήδη κατασκευασμένα κτήρια των εργαστηρίων. Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, οδοποιίας, διαμόρφωσης πλακοστρωμένων επιπέδων, καθιστικών κλπ, και εργασίες χωματουργικών για τη φύτευση μόνιμου και εποχιακού πρασίνου. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή ενός κεντρικού υδάτινου στοιχείου ρέματος-λίμνης με ανακυκλούμενο νερό, που δημιουργείται στην θέση όπου υπάρχει μία φυσική ρεματιά. Μέσω τοπικού οδικού δικτύου προσπέλασης με χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων που περιλαμβάνονται στον περιβάλλοντα χώρο τα κτήρια συνδέονται με την περιφερειακή οδό της Πανεπιστημιούπολης. Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων ανέρχεται σε 4.913 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 10,2 στρέμματα.

Εξάλλου, μόλις προ ημερών, έγινε η δημοσίευση του έργου της κατασκευής των νέων Κτιριακών Εγκαταστάσεων και του Περιβάλλοντος Χώρου της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, σε έκταση δίπλα στη Νομική Σχολή. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριετίας με φορέα υλοποίησης το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και με κόστος 38.808.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου και η αποσφράγιση των προσφορών κατασκευής στις 19 Μαρτίου. Το έργο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Hellenic Universities 1», στο πλαίσιο έργου του ΠΔΕ. Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. Προβλέπεται να στεγασθούν Αμφιθέατρα (2×200 θέσεων και 2×140 θέσεων), Κεντρική Βιβλιοθήκη, Μουσείο, 24 Αίθουσες διδασκαλίας, 18 Εργαστήρια, Γραφεία Γραμματειών, Κοσμητόρων, Προέδρων Τμημάτων, Μελών ΔΕΠ, Διοικητικών, Κυλικείο, χώροι υγιεινής, αποθηκευτικοί χώροι. Στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, εσωτερικής οδοποιίας, χώρων στάθμευσης, πλακοστρωμένων επιπέδων, εργασιών πρασίνου και Η/Μ εξωτερικών δικτύων (ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων, ηλεκτρικών κλπ). Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου ανέρχεται σε 23.906 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 61,4 στρέμματα.

Υπενθυμίζεται, πως το τελευταίο μεγάλο κατασκευαστικό έργο του ΔΠΘ, ήταν οι νέες εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, πριν από είκοσι χρόνια.