Με κάλεσμα – καταγγελία ενημερώνει τους Συνέδρους και τους εργαζόμενους του Νομού η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για τις εξελίξεις σχετικά με τις αυριανές (15/01/17) εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Εργατικό κέντρο της Κομοτηνής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της η ΔΑΣ, η σημερινή επικρατούσα παράταξη δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές πραγματοποίησε Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να νομιμοποιηθούν οι σύνεδροι που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Σε αυτήν την συνεδρίαση δεν παρουσιάστηκε κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο για το σύνολο των συνέδρων πράγμα που οδήγησε την παράταξη της ΔΑΣ να καταψηφίσει την πρόταση και να ζητήσει αναβολή των εκλογών ώστε να μπορέσουν να ελεγχθούν οι σύνεδροι για τη νομιμότητα τους αλλά και για να ενημερωθούν για το δικαίωμά τους να εκλέξουν και να εκλεγούν στην νέα Διοίκηση που θα προκύψει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε στις 12 Γενάρη η πλειοψηφία του Δ.Σ. έδειξε το πρόσωπό της. Με τις γνωστές τακτικές τους οδηγούν το Ε.Κ. Κομοτηνής σε εκλογές νοθείας. Για άλλη μια φορά δεν παρουσιάστηκαν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα για τους αντιπροσώπους των σωματείων, με σκοπό (θα έλεγε κάποιος καχύποπτος…) να αποκρύψουν μαγειρέματα που ενδεχομένως έχουν συμβεί. Μάλιστα με θράσος αποφάσισαν την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στις 15 Γενάρη, δύο μόλις μέρες μετά το τελευταίο Δ.Σ.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ., το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, καταψήφισαν την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων και στον αντίποδα πρότειναν αναστολή των εκλογών για την Κυριακή 22 Γενάρη, ώστε να γίνει έλεγχος των απαιτούμενων εγγράφων και να τηρηθεί η διαδικασία των αρχαιρεσιών σύμφωνα με το καταστατικό.

Η Δ.Α.Σ. και το Π.Α.ΜΕ καλούν κάθε αντιπρόσωπο να αναλογιστεί τι κίνημα χρειάζονται οι εργαζόμενοι στη Ροδόπη σήμερα. Τι έχουν κάνει οι μέχρι τώρα διοικήσεις για αυτό.

Είναι τώρα η ώρα να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι από τον παλιό και σάπιο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Είναι τώρα η ώρα να καταδικάσουν τους νέους χαλίφηδες που προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να μολύνουν και αυτοί με τη σειρά τους το κίνημα με λογικές συμβιβασμού και ηττοπάθειας.

Είναι τώρα οι ώρα να τιμωρήσουν τους καρεκλοκένταυρους, παλιούς και νέους, του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος

Είναι τώρα η ώρα οι εργαζόμενοι να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους από τα Σωματεία του Νομού μας να συμμετέχουν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Γενάρη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής και να ψηφίσουν τη μόνη δύναμη που παλεύει για το δίκιο των εργαζομένων και μπορεί να κοιτά τους εργαζόμενους κατάματα, το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο ΕΚΚ όποτε και εάν διεξαχθούν!