Την προοπτική δημιουργίας ή μεταφοράς Κέντρου Εκπαίδευσης στις Σάπες Ροδόπης, εξετάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της γενικής αναδιοργάνωσης των δομών του, η οποία και έχει ανατεθεί στον Υφυπουργό κ. Νίκο Τόσκα.

Το θέμα μάλιστα αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο Υπουργός κ. Πάνος Καμμένος με τον βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον πρώτο να τονίζει ότι έχει το βλέμμα του στραμμένο στη Θράκη και ότι τον απασχολεί ιδιαίτερα το δημογραφικό ζήτημα, και τον δεύτερο να επισημαίνει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ενδυναμώσει δημογραφικά την περιοχή, θα τονώσει την τοπική οικονομία, θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, και θα βελτιώσει την ποιότητα εκπαίδευσης των εφέδρων οι οποίοι θα εκπαιδεύονται στο φυσικό περιβάλλον των συνόρων.

Οι δύο άνδρες, που συζήτησαν επίσης σειρά θεμάτων που αφορούν τη Θράκη, συμφώνησαν να γίνουν νέες συναντήσεις, και με τον κ. Τόσκα, αλλά και στη Ροδόπη, με τη συμμετοχή του κ. Καμμένου, του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Γ. Σταυρίδη και τους τοπικούς φορείς