Σχολιάζοντας ο Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ, την επίσκεψη του “γαλάζιου” κλιμακίου στη Ροδόπη, τόνισε:

“Όσοι ανέμεναν νέες ιδέες, κάποια νέα πρόταση, από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ που επισκέφθηκαν την Κομοτηνή, θα διαψεύστηκαν οικτρά – φαίνεται πως άλλος ήταν ο λόγος της επίσκεψής τους…

Με συνεχή καταστροφολογία, θέλησαν να μειώσουν την αναμενόμενη απήχηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, πράγμα βέβαια στο οποίο ατύχησαν.

ΧΑΡΙΤΟΥΟι αναφορές του κ. Σταϊκούρα για ανάπτυξη, για επενδύσεις γενικές και αόριστες, αποτελούν το προπέτασμα καπνού για να συγκαλυφθεί η εκλεκτική συγγένεια της ΝΔ με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα της οποίας το αποτύπωμα είναι εμφανές στα κουφάρια της Βιομηχανικής Περιοχής της Κομοτηνής, από την οποία πέρασαν αλλά έκαναν πως δεν είδαν τίποτα! Οι δεσμεύσεις όμως είναι συγκεκριμένες για μειώσεις στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και στα μερίσματα, όταν πρόκειται για τα μεγάλα εισοδήματα. Δεσμεύτηκε υπερήφανος για την τόλμη του ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε περικοπές των Δημοσίων Δαπανών, που για όσους δεν κατάλαβαν σημαίνει περικοπές στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλιση – στον βωμό της ιδιωτικής – και σε συντάξεις πείνας, σε απολύσεις, κ.ά.

Ποια καινούργια ιδέα; Όλα βγαλμένα απ´το παρελθόν! Πολιτικές που δοκιμάστηκαν, απέτυχαν, και οδήγησαν τη χώρα στα βράχια.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα για τη νέα περίοδο που βρίσκεται η χώρα, ήρθε από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ”.