– «Να συλληφθούν οι δράστες και να βρεθεί το αυτοκίνητο του στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Σαδίκ Αχμέτ».

πηγή: tourkikanea.gr / gundemgazetesi.com

«Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, γιος του ηγέτη των Τούρκων της δυτικής Θράκης Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, μετά από την κλοπή του αυτοκινήτου με το οποίο έγινε το ατύχημα στις 4/7/1995, δήλωσε πως “εμείς ζητάμε το αυτοκίνητο στο οποίο έχασε την ζωή του ο Σαδίκ Αχμέτ”.

Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, διακόπτοντας τις επιχειρηματικές συνομιλίες που είχε στην Αθήνα, ήρθε με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας, και σε δήλωση που έκανε εκεί, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την άμεση σύλληψη των δραστών.

Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, ανέφερε πως είναι πολύ άσχημο μια τέτοια επίθεση να συμβαίνει στην κοιτίδα της δημοκρατίας, στην Ελλάδα, και δήλωσε: «Η επίθεση που έγινε σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, εξέπληξε ιδιαίτερα εμένα και την οικογένεια μου. Κατά τη γνώμη μου η επίθεση έχει δύο διαστάσεις. Πρόκειται για μια επίθεση κατά του κόμματος DEB, και δεύτερον κατά του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ.  Είναι επίσης και μια επίθεση κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Για είκοσι χρόνια προσέχαμε αυτό το αυτοκίνητο σαν τα μάτια μας. Αλλά μας το πήραν. Να μην ξεχάσουν όμως το εξής: στο αμάξι αυτό υπάρχει ακόμη το αίμα του πατέρα μου. Το περιστατικό αυτό μας πλήγωσε βαθιά».

DEB 1Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Θέλω να απευθυνθώ από εδώ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κύριε πρωθυπουργέ, ζητάμε να μη γίνουν ξανά αυτά τα περιστατικά στη δυτική Θράκη. Ζητάμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι υπεύθυνοι για το περιστατικό να βρεθούν, να παραδοθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν. Πιστεύω στην ευαισθησία του κυρίου πρωθυπουργού σε αυτό το θέμα, διότι ξέρω πως σε όλες τις ομιλίες του καταγγέλλει τέτοια φασιστικά περιστατικά».

Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, υπενθύμισε πως συνεχώς επενδύει στην Ελλάδα, και είπε: «Είμαι ένας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης εταιρίας που συμβάλλω στην ελληνική οικονομία με τις επενδύσεις που κάνω εδώ. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Εμείς θέλουμε να κάνουμε επενδύσεις εδώ. Αλλά εάν τα άτομα που προστατεύουν την περιοχή δεν τους αρέσει, τότε δεν υπάρχει κάτι να γίνει. Η δυτική Θράκη και η Ελλάδα δεν προστατεύεται έτσι. Η Ελλάδα προστατεύεται με επενδύσεις που γίνονται και με τη διασφάλιση σεβασμού στα δικαιώματα, τις ελευθερίες, τους νόμους και τις διατάξεις».

Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ ανέφερε πως ζήτησε ραντεβού με την Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής, την Περιφέρεια και όλους τους αρμόδιους και πήρε θετικές απαντήσεις, και πρόσθεσε: «Εμείς ζητάμε το αυτοκίνητο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Σαδίκ Αχμέτ. Παρακαλώ την ελληνική αστυνομία και τις ελληνικές αρχές για αυτό. Παρακαλώ βρείτε το αυτοκίνητο του Αχμέτ Σαδίκ και δώστε το σε εμάς».

Ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ ολοκλήρωσε τη δήλωσή του λέγοντας: «Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζή, μου τηλεφώνησαν και μου ευχήθηκαν περαστικά, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό. Ελπίζω πως από τώρα και μετά δεν θα συμβούν τέτοιου είδους επιθέσεις, ούτε στη μειονότητά μας, ούτε στο κόμμα DEB, ούτε στην οικογένεια του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε στη δυτική Θράκη μέσα σε φιλία, ειρήνη και αδερφοσύνη».