24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο για την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου 2015, έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.), ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και καταργεί την «Κυριακή – Αργία» για τους εργαζόμενους.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2Όπως αποδείχθηκε, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια, είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο του Εμπορίου. Επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων, και γιγάντωσε την ανασφάλιστη εργασία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στο Εμπόριο.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3«Καλούμε την Κυβέρνηση, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της για κατάργηση του Ν. 4177/13, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, και τη νομοθετική κατοχύρωση της “Κυριακής – Αργίας”», τονίζουν στις ανακοινώσεις τους ΟΙΥΕ και ΑΔΕΔΥ, και καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και το ευρύ κοινό, να μην προβούν σε αγορές την Κυριακή.