Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα σε μερίδα του Ευρωπαϊκού Τύπου στις αρχές Μαρτίου, τα οποία αναφέρονταν σε πρωτοβουλία πολιτικής σκοπιμότητας εκ μέρους του Γ.Γ. του Ευρωκοινοβουλίου, Κλάους Βέλλε, προκειμένου να τροφοδοτήσει το σενάριο Grexit, εν αγνοία τόσο του Προέδρου όσο και της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αντιπρόεδρος αυτού και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε ζητήσει με επιστολή του από τον πρόεδρο του Οργάνου Μάρτιν Σουλτς, επίσημη διαλεύκανση και υπεύθυνη πληροφόρηση.

Σε συνέχεια αυτής της δήλωσης-καταγγελίας, η Πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ και ο κ. Παπαδημούλης, συνυπέγραψαν και απέστειλαν στις 11 Μαρτίου στον κ. Σουλτς, σχετική επιστολή, ζητώντας άμεση και πλήρη διερεύνηση του ευαίσθητου αυτού θέματος, που εξαιτίας των πολιτικών παιχνιδιών σκοπιμότητας που παίζουν συγκεκριμένοι κύκλοι, στρεφόταν ενάντια τόσο στην Ελλάδα όσο και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Με επίσημη απάντηση, ο κ. Σουλτς διαβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι μια τέτοια έκθεση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ουδέποτε υπήρξε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητή κ. Τσίμερ, αγαπητέ κ. Παπαδημούλη,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας της 11ης Μαρτίου 2015, σχετικά με τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι η Διοίκηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε προετοιμάσει έκθεση σχετικά με τις συνέπειες ενός “GRexit

Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια περίπτωση. Ούτε εγώ ούτε ο ΓΓ ζητήσαμε ποτέ από την Διοίκηση να συντάξει τέτοια έκθεση. Όπως είχα επιβεβαιώσει και στη συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων στις 12 Μαρτίου, καμία τέτοια έκθεση δεν ζητήθηκε και συνεπώς καμία έκθεση του ΕΚ σχετικά με GRexit δεν υφίσταται.

Ειλικρινώς Υμέτερος,

Μάρτιν Σουλτς»