ΕΝΚΛΩΤη γενική συνέλευση των πιστωτών της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα των δικαστηρίων Ευελπίδων, με θέμα την πορεία των εργασιών της πτώχευσης, παρακολούθησε,  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.

Πρόκειται για την πλέον σημαντική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα, καθώς είναι αυτή που καθορίζει το μέλλον των εργοστασίων, αλλά και των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέλευση αποφασίστηκε μετά από  πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των εργαζομένων, τα εργοστάσια που έχουν προοπτική επαναλειτουργίας να παραμείνουν ως είναι και να πουληθούν ως πλήρεις μονάδες, δίνοντας ελπίδα στους εργαζόμενους τόσο για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους όσο και για εύρεση εργασίας εκ νέου στο μέλλον.

Όσον αφορά τα εργοστάσια τα οποία δεν βρίσκονται σε συνθήκες κατάλληλες για επαναλειτουργία, αυτά θα προχωρήσουν σε ρευστοποίηση των τμημάτων τους.

«Τα εργοστάσια του Νομού Ροδόπης είναι τα πιο σύγχρονα εργοστάσια όλου του ομίλου και βρίσκονται σε κατάσταση άμεσης επαναλειτουργίας και για το λόγο αυτό δεν εντάσσονται στη διαδικασία της ρευστοποίησης», σημείωσε ο κ. Καραγιουσούφ.