• Δικάστηκε  για παράβαση καθήκοντος ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης – Οι πρωτόδικες αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας – Ο κ. Πατακάκης άσκησε άμεσα έφεση και αποχώρησε από το Δικαστήριο.

Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου, μετατρέψιμης σε 5 ευρώ ημερησίως, και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο, επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, ο οποίος στη συνέχεια άσκησε έφεση και αποχώρησε από το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος μετά από ανάθεση της ασφάλισης των οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την οποία σύμφωνα με καταγγελία ιδιωτικής εταιρείας ζημιώθηκε το δημόσιο ενώ θα μπορούσε να επιτευχθεί πιο συμφέρουσα προσφορά από την οποία το δημόσιο θα ωφελούνταν.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που ασκείται έφεση, οι ποινές δεν ισχύουν. Όσον αφορά την «παύση από τα καθήκοντα» του Αντιπεριφερειάρχη, αυτή τη στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς κρίνεται κατά περίπτωση και συνήθως τελεσίδικα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. Ωστόσο, αν και εφόσον το Εφετείο κρίνει θετικά προς την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, τότε παύεται από τα καθήκοντά του. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Εφετείου μπορεί να είναι ίδια με την πρωτόδικη, είτε να μειώσει τις πρωτόδικες ποινές, ή ακόμα και να κηρύξει αθώο τον κ. Πατακάκη.