– Ενώ απαξιώνουν και τους τελειόφοιτους ενόψει πανελλαδικών, με τον μη διορισμό φιλολόγου!  

Αιφνιδιαστικά, και άνευ επίκλησης κάποιου λόγου, το υπουργείο παιδείας κατάργησε «εν μία νυκτί» το τμήμα αισθητικής τέχνης του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής, που είχε ξαναδημιουργηθεί μετά την επιστροφή των απολυμένων καθηγητών!

Σε λίγη ώρα μάλιστα, (στις 11) οι μαθητές θα προβούν σε υποβολή καταγγελίας στον περιφερειακό δ/ντη εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του σχολείου.

Στο κείμενο της καταγγελίας τους, αναφέρουν:

«Κομοτηνή, 11/11/2015.

Προς: Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης.

Από: Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής-Σύλλογος μαθητών και αποφοίτων Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

Θέμα: Επιστολή – καταγγελία.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και την αντίθεσή μας σε όποιον από θεσμική θέση, αντί να αφουγκραστεί τον αγώνα και την αγωνία μας, μας αντιμετωπίζει ως παρίες της εκπαίδευσης.

Το γεγονός ότι βιοποριστικοί λόγοι μας οδήγησαν να επιλέξουμε τη φοίτηση σε εσπερινό ΕΠΑΛ, δεν μας κατατάσσει σε μαθητές δεύτερης κατηγορίας, ούτε μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η πολιτεία προφανώς μας θεωρεί παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Παρ’ όλο που έχουν προσληφθεί αναπληρωτές φιλόλογοι, πληροφορούμαστε ότι

δεν θα σταλεί κανείς στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Αποτέλεσμα αυτού, η δυσλειτουργία του σχολείου, και κυρίως η μη παροχή των αναγκαίων γνώσεων στους μαθητές, και προπαντός στους τελειόφοιτους, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν το βάρος των πανελλαδικών εξετάσεων ευρισκόμενοι σε μειονεκτική θέση έναντι άλλων μαθητών της αντίστοιχης βαθμίδας που φοιτούν σε πρωινά λύκεια.

Ενώ με πρόταση του οικείου ΠΥΣΔΕ μπορεί να λειτουργήσει ολιγομελές τμήμα, επιχειρείται να κλείσει το τμήμα αισθητικής στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

Γιατί, αλήθεια, τόση απαξίωση του σχολείου μας εκ μέρος της πολιτείας; Που θα πάνε οι μαθητές που επέλεξαν τη συγκεκριμένη ειδικότητα; Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας και της αρμοδιότητάς σας, ζητάμε τη στήριξή σας για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του σχολείου σε διδακτικό προσωπικό και τη μη κατάργηση του τμήματος αισθητικής.

Η πρόεδρος, Κάζα Αγάθη

Η γραμματέας, Κατσαρίκα Ιωάννα».