ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ– Στυλιανίδης και Κικίλιας προσδιόρισαν τα επόμενα βήματα της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, είχε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την ανταπόκρισή της στην παρέμβασή του για επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, και έθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε και έλαβε διαβεβαιώσεις, ότι:

α) Η Σχολή θα επαναλειτουργήσει με την εισαγωγή νέων δοκίμων από τον Σεπτέμβριο του 2015. Μέχρι τότε, ζήτησε στη Σχολή να εκπαιδευτούν οι ειδικοί φρουροί που πιθανότατα θα προσληφθούν για να καλύψουν τις ανάγκες φύλαξης των άλλων κέντρων φύλαξης παράνομων μεταναστών της περιοχής.

β) Το αποσπασμένο προσωπικό του κέντρου της Κομοτηνής, μετά την παύση της λειτουργίας αυτού, δεν θα μετακινηθεί στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι οι οργανικές τους θέσεις, αλλά στα κέντρα της Περιφέρειας (ως γνωστόν, το αίτημα εκφράστηκε τις προηγούμενες μέρες και με ανοιχτή επιστολή των οικογενειών των αστυνομικών).

Επιπλέον ο Βουλευτής έθεσε στους συνομιλητές του και ζητήματα που αφορούν τη στελέχωση της τοπικής αστυνομίας, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των μέσων που αυτή χρησιμοποιεί, καθώς και τη διευθέτηση του ζητήματος ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των αστυνομικών που λειτουργούν στη νέα συνοριακή πύλη της Νυμφαίας με τη Βουλγαρία.

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης, κάλεσε τόσο τον κ. Κικίλια όσο και τον Αντιστράτηγο Τσακνάκη, να επισκεφθούν την περιοχή και να παραβρεθούν στην πανηγυρική έναρξη της επαναλειτουργίας της Σχολής, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση, «αποδεικνύοντας ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αντιλαμβάνονται πλήρως τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες της περιοχής μας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Στυλιανίδη.