– Μείωση προστίμων για τη μουσική, άρση περιορισμών για τα live, κλειστές πόρτες και παράθυρα μόνο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

Σε σχετική του δήλωση ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας κ. Γιάννης Μαυρίδης, αναφέρει:

«Από την ανάληψη των καθηκόντων μου στη θέση του Προέδρου του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας, έγινα αποδέκτης έντονων και συνεχών παραπόνων των συναδέλφων μου και μελών του σωματείου μας, σε ότι αφορά τα υπέρογκα πρόστιμα που τους επιβάλλονται επειδή το καλοκαίρι λειτουργούν με ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των καταστημάτων, ή επειδή κάλεσαν στον χώρο τους κάποιο μουσικό συγκρότημα για να πραγματοποιήσουν ένα live.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας, κ. Γιάννης Μαυρίδης.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας, κ. Γιάννης Μαυρίδης.

Έχοντας βιώσει κι εγώ ο ίδιος τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και έχοντας γίνει μάρτυρας μιας άτυπης διαμάχης μεταξύ των καταστηματαρχών και της Δημαρχίας, αποφάσισα ότι είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι τα συλλογικά προβλήματα απαιτούν συλλογική αντιμετώπιση. Άλλωστε, όλες οι μεμονωμένες προσπάθειες μέχρι σήμερα, δεν έφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εκθέσαμε τα προβλήματά μας και τη δική μας οπτική, διεκδικήσαμε τα αυτονόητα για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας, και οφείλω να αναγνωρίσω ότι βρήκαμε ανοιχτά αυτιά να μας ακούσουν.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτή μας η πρωτοβουλία μας οδήγησε σε δίκαιη συμφωνία με τον Δήμο, καθώς:

α) η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δέχτηκε να μειωθεί το πρόστιμο για παράβαση του κανονισμού μουσικής, από 500 σε 300 ευρώ,

β) άρθηκαν οι περιορισμοί για τα live, και 

γ) κυρίως έγινε δεκτό το να δουλεύουμε μόνο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας τους θερινούς μήνες με κλειστές πόρτες και παράθυρα».