Τις προτάσεις του για μια «νέα» Νέα Δημοκρατία, αλλά και εκείνες για την ανάταση της χώρας, παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα:

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία.

Να επιτυγχάνει άμεσα και έγκαιρα τους στόχους της στο πλαίσιο των αρχών του κοινωνικού φιλελευθερισμού, με βάση την ιδρυτική διακήρυξη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Μεταρρυθμιστική Νέα Δημοκρατία.

Να προωθεί γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις, κόντρα σε κάθε συντεχνιακό και οπισθοδρομικό συμφέρον.

Ευρωπαϊκή Νέα Δημοκρατία.

Που θα συνεχίσει αταλάντευτα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, παραμένοντας σταθερά προσανατολισμένη στο όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Δυναμική Νέα Δημοκρατία.

Να μπορεί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της κάθε εποχής, αφουγκραζόμενη ιδιαίτερα τις ανησυχίες και τα προβλήματα της νεολαίας.

Ριζοσπαστική Νέα Δημοκρατία.

Να τολμήσει να απαγκιστρωθεί από αντιπαραγωγικές ιδεολογικού χαρακτήρα αγκυλώσεις, ενώ ταυτόχρονα να συγκρουστεί μετωπικά με κατεστημένα.

Ψηφιακή Νέα Δημοκρατία.

– Θα διασυνδεθούν ηλεκτρονικά όλες οι νομαρχιακές επιτροπές, και θα επικοινωνούνται όλες οι παρεμβάσεις, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, διευκολύνοντας την επικοινωνία αλλά και την ανταλλαγή προτάσεων με ταυτόχρονη μείωση των δαπανών.

– Θα δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη να συμμετέχουν πιο ενεργά και πιο άμεσα, από την καθημερινή τους επαφή με το κόμμα, έως τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων (π.χ. υποβολή προτάσεων, αιτημάτων, επισήμανση προβλημάτων, αλλά και ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μικρής ή μεγάλης κλίμακας).

Μια Νέα Δημοκρατία που θα συμβάλλει στην αλλαγή και ανανέωση του πολιτικού συστήματος.

– Με την εμπέδωση της διαφάνειας, της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας.

– Που αντιπαρατίθεται πολιτικά στη βάση της τεκμηρίωσης και του συγκεκριμένου πολιτικού λόγου.

– Που προσλαμβάνει τα μηνύματα της κοινωνίας, διαχειρίζεται με διαφάνεια τα οικονομικά της και κάνει τακτικό απολογισμό στα μέλη και τους φίλους της.

– Δίνοντας μεγαλύτερο θεσμικό χώρο στα συντεταγμένα όργανα του κόμματος στους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ.

– Καθιέρωση Ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

– Ως ένα «ανοιχτό» δημοκρατικό πολιτικό κόμμα, όπου όμως η πενταετής εργασιακή προϋπηρεσία θα αποτελεί προϋπόθεση για κάθε μέλος προκειμένου να πολιτευτεί.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  1. Δημόσια Διοίκηση / Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (Ψηφιακή Ελλάδα).

– Διασφάλιση ενός λειτουργικού δημόσιου τομέα με βάση τις ανάγκες των πολιτών.

– Ο δημόσιος τομέας θα σταματήσει να λειτουργεί ως μέσω υποστήριξης των ιδιωτικών και συντεχνιακών συμφερόντων και ο ιδιωτικός ως μηχανισμός διαφθοράς του δημόσιου τομέα.

– Εμπέδωση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και την δημόσια διοίκηση.

– Καθορισμός των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών και των νομικών προσώπων σε σχέση με την δημόσια διοίκηση.

– Εμπέδωση μιας νέας και υγιούς σχέσης ανάμεσα στο δημόσιο αγαθό και το ιδιωτικό συμφέρον.

– Βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης, καθώς και διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

– Εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης όλων των φορέων του δημόσιου τομέα και των εργαζομένων σε αυτούς, η οποία θα στηρίζεται σε μετρήσιμους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες, που θα αφορούν συγκεκριμένους στόχους και μισθολογική επιβράβευση των αποδοτικών υπαλλήλων.

– Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποστήριξη της γεωγραφικής κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων στο εσωτερικό της χώρας.

– Προώθηση της δημιουργίας Συνταγματικού Δικαστηρίου για να λύνονται άμεσα τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας των Νόμων, να μην παρεμποδίζεται η δημόσια διοίκηση στην εφαρμογή τους, να γνωρίζει ο κάθε επενδυτής αν μπορεί ή όχι να κάνει μια επένδυση.

– Ανάπτυξη και αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών εργαλείων που συνιστούν την αποκαλούμενη «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» (e-government) ώστε να καταπολεμηθούν οι παθογένειες της χώρας μας στους παρακάτω άξονες:

– Διαφάνεια: όλα τα δημόσια έγγραφα, χωρίς καμία εξαίρεση, θα είναι αυτομάτως δημόσια και ελεύθερα προσβάσιμα από όλους τους πολίτες μέσω του διαδικτύου, δίνοντας τη δυνατότητα του ελέγχου κάθε υπηρεσίας σε κάθε πολίτη.

– Αποτελεσματικότητα: η εσωτερική λειτουργία όλων των υπηρεσιών η θα διεξάγεται πλήρως ηλεκτρονικά, ώστε να εξορθολογιστούν οι διαδικασίες και να βελτιωθούν οι χρόνοι εξυπηρέτησης των πολιτών.

– Στόχοι & Μετρήσιμα Αποτελέσματα: θα παράγονται μετρήσιμα αποτελέσματα σε όλο το εύρος της λειτουργίας του Κράτους, σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και τη συσσωρευμένη εμπειρία από άλλες χώρες.

– Συμμετοχική Δημοκρατία: θα δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να συμμετέχει πιο ενεργά και πιο άμεσα σε όλες τις πτυχές της επικοινωνίας και συναλλαγής με το Κράτος, από την καθημερινή αντιμετώπιση των προβλημάτων του έως τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

  1. Υγεία / Κοινωνική ασφάλιση.

– Ολοκλήρωση της καθολικής κάλυψης και ισότιμης πρόσβασης όλου του πληθυσμού στις υπηρεσίες υγείας.

– Κάθε πολίτης είτε μένει στην πόλη είτε στην επαρχία θα έχει τον οικογενειακό του γιατρό που θα επιλύει ή θα συντονίζει την επίλυση κάθε προβλήματος υγείας.

– Περαιτέρω ανάπτυξη του κοινοτικού δικτύου υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με έμφαση στις υπηρεσίες για παιδιά, εφήβους και ηλικιωμένους.

– Κατάργηση της αναμονής για ραντεβού (θα ορίζεται την επόμενη ημέρα) για όλους τους συνταξιούχους, τους χρονίως πάσχοντες, τις εγκύους και τα άτομα με αναπηρία.

– Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου 100 ατόμων  στο υπουργείο Υγείας μέσω προγράμματος απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ.

– Το  τηλεφωνικό κέντρο  θα είναι υπεύθυνο  για την ενημέρωση όλων των πολιτών, για τα δικαιώματα τους, την  καθοδήγησή τους στο σύστημα Υγείας και την επίλυση των παραπόνων και των καταγγελιών τους.

– Δημιουργία ηλεκτρονικής κάρτας ασθενούς που θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας.

– Μέσω αυτής της κάρτας ο πολίτης θα έχει πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό του, την φαρμακευτική αγωγή και  τα αποτελέσματα εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων.

– Σταδιακή μείωση της έντυπης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καταρχήν για χρονίως πάσχοντες ασθενείς. Ο ιατρός με τη χρήση της ψηφιακής υπογραφής θα έχει την δυνατότητα να αποστέλλει ηλεκτρονικά τη συνταγή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

– Αύξηση της στήριξης στα γενόσημα φάρμακα με την εξάλειψη του ποσού της συμμετοχής εφόσον τα επιλέγει ο ασθενής.

– Έκτακτο Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

– Για τις ευπαθείς ομάδες πρόγραμμα σίτισης, έκπτωση έως 60% για όλες τις μεταφορές, κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, δημοτικών τελών και ύδρευσης .

– Χορήγηση φαρμάκων στους δικαιούχους βιβλιαρίων απορίας και από τα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς καμία συμμετοχή.

– Δημιουργία προϋποθέσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας, ώστε να υποστηριχτούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως οι ψυχικά πάσχοντες και τα ΑμεΑ, στην προσπάθεια ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

– Μία ριζική ασφαλιστική μεταρρύθμιση μπορεί να πετύχει μόνο εφόσον έχει αφενός την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση, αφετέρου θα εγγυάται τη διαφανή και δίκαιη λειτουργία του νέου ασφαλιστικού συστήματος, και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω.

– Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας για αυτό απαιτείται άμεση αναβάθμιση των τριτέκνων – πολυτέκνων σε προνομιακές ομάδες ειδικού καθεστώτος.

  1. Οικονομικό Σχέδιο / Ανεργία / Ανταγωνισμός / Επιχειρηματικότητα / Καινοτομία / Αγροτική Ανάπτυξη / Ναυτιλία.

– Ταχύρυθμη ανάπτυξη της οικονομίας με συνθήκες σταθερότητας των τιμών.

– Αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος.

– Βελτίωση της κατανομής του εθνικού εισοδήματος, μεταξύ των συντελεστών της παραγωγής, μεταξύ των ατόμων και μεταξύ των περιφερειών της χώρας.

– Αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας με γρήγορο ρυθμό, ώστε μεσοπρόθεσμα να προσεγγίσουμε καταρχήν το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας θα προέλθουν κυρίως από την ταχεία ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Οι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στους τομείς της παραγωγής και όχι στο δημόσιο τομέα.

– Φορολογικό σύστημα με αναπτυξιακό προσανατολισμό, που αντιμετωπίζει ουσιαστικά και ριζικά τη φοροδιαφυγή και μειώνει τα βάρη για τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

– Μείωση φορολογικών συντελεστών στην φορολογία των επιχειρήσεων.

– Ενσωμάτωση φόρου εταιρείας που επιβάλλεται για κέρδη της εταιρείας και φόρου μερίσματος που δίδεται στον μέτοχο σε ενα φόρο

– Για αλλοδαπούς Έλληνες και επανατριζόμενους που θα εγκατασταθούν στην χώρα μας μηδενική φορολογία (όπως στην Κύπρο) στα μερίσματα

– Χαμηλή ανταγωνιστική ειδική σε σχέση με γειτονικές χώρες φορολογία για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων

– Ουσιαστική υποστήριξη κάθε υγιούς και καινοτόμας ιδιωτικής πρωτοβουλίας καθώς και της ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

– Αξιοποίηση τόσο των εθνικών όσο και των ευρωπαϊκών πόρων με κύριους γνώμονες την εξωστρέφεια και την στήριξη υποβαθμισμένων και φθινουσών περιοχών.

– Μετάλλαξη του δημοσίου από αναστολέα σε δημιουργό των προϋποθέσεων για επενδύσεις, προαγωγό της επιχειρηματικότητας και εγγυητή στρατηγικού τύπου κρατικών επιλογών.

– Ανάπτυξη ενός παραγωγικού μοντέλου, ανοικτού στην καινοτομία, που θα εδράζεται στην έρευνα και θα αξιοποιεί τα αποτελέσματά της, δίνοντας έμφαση σε προκαθορισμένους τομείς αιχμής.

– Διασφάλιση κοινωνικής δικαιοσύνης με αξιοκρατία, διαφάνεια και υγιή ανταγωνισμό.

– Εφαρμογή πολιτικών επιβράβευσης όλων των πολιτών που μοχθούν και εργάζονται σκληρά τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

– Εμπέδωση πολιτικών ενίσχυσης όσων πολιτών προέρχονται από χαμηλότερα κοινονικοοικονομικά στρώματα ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τις προσδοκίες τους.

– Σπάσιμο των μονοπωλιακών δομών στην παραγωγή, την αγορά και την διανομή, ώστε να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών.

– Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα εκτελεί απλά τυπικό και νομικό έλεγχο, αλλά θα προάγει τον υγιή ανταγωνισμό και θα παρεμβαίνει άμεσα στην αγορά σε κάθε περίπτωση εμφανούς παραβίασης των κανόνων.

– Κατάργηση κάθε κανονιστικής διάταξης (Νόμων και Υπουργικών αποφάσεων) που εμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη του ανταγωνισμού και δυσχεραίνουν την λειτουργία της αγοράς.

– Ταχεία προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

– Αποτελεσματική αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ καθώς αυτό συνιστά τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή ευκαιρία της χώρας η οποία δεν πρέπει να χαθεί.

– Ουσιαστική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

– Άμεση λήψη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής.

– Δημιουργία αναγκαίων υποδομών και θεσμών για την στήριξη των επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα.

– Ενίσχυση της έρευνας από τον ιδιωτικό τομέα και ενθάρρυνση της συνεργασίας των επιχειρήσεων.

– Δημιουργία προϋποθέσεων για αγροτική ανάπτυξη.

– Δημιουργία μηχανισμού καταγραφής πραγματικού αγροτικού εισοδήματος, το οποίο θα είναι και το φορολογητέο προϊόν αφού αφαιρεθούν οι πραγματικές δαπάνες. Το πραγματικό εισόδημα που προκύπτει:

α) από το είδος της παραγωγής

β) από την έκταση και την χωροθέτηση της γης

γ) τις πραγματικές σχετικές συνθήκες.

Άρα, υπολογίζουμε την απόδοση γης. Απόδοση του ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο ανά εμπορική δραστηριότητα από το εμπόριο.

– Αναδιοργάνωση του τρόπου κατανομής των επιδοτήσεων με βάση το πραγματικά παραγόμενο προϊόν, όπως αυτό προσδιορίσαμε παραπάνω.

– Διάθεση της κρατικής γης σε νέους αγρότες και επιχειρήσεις ή παλαιούς αγρότες που διαθέτουν συμβολαιακή παραγωγή. Σύμφωνα με τις νέες τάσεις της αγοράς, όπως θα τις καταγράφουν οι γεωτεχνικοί του Υπουργείου.

– Πλήρης συμβουλευτική παροχή από τους γεωτεχνικούς του Υπουργείου με αναβάθμιση του ρόλου τους, καταγραφή ζημιών από πραγματικούς επιστημονικούς συμβούλους νέων τάσεων της αγοράς, των τρόπων παραγωγής κτλ. Η κεντρική φιλοσοφία μας είναι ερευνώ τις ανάγκες της αγοράς, εξασφαλίζω τον τρόπο παραγωγής και το εισόδημα του παραγωγού.

– Καταγραφή άμεσα των πραγματικών δασικών εκτάσεων και δημιουργία βιοτόπων για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

– Άμεση επίλυση του προβλήματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας – πρωτοβουλία ναυπήγησης ειδικοποιημένων πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου (lng) σε συνεργασία με την ΕΕ.

– Συγκρότηση συμβουλίου θαλάσσιας ισχύος με την συμμετοχή των εφοπλιστών της Ελλάδος και του εξωτερικού.

– Η μετατροπή του Πειραιά σε Εθνικό Ναυτιλιακό Κέντρο θαλάσσιας επιχειρηματικότητας.

  1. Εξωτερική Πολιτική / Εθνική Άμυνα.

– Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και εκεί είναι ο βασικός προσανατολισμός της Εξωτερικής μας πολιτικής και της πολιτικής Εθνικής Άμυνας.

– Η Εθνική μας ανεξαρτησία θα διαφυλαχτεί σε όλα τα επίπεδα.

– Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι εγγυήτρια δύναμη για την Κύπρο και να σχεδιάζει για την κοινή αντιμετώπιση κάθε εξωτερικής απειλής προς την Κύπρο.

– Η Ελλάδα χρειάζεται υπερήφανη εξωτερική πολιτική με στρατηγική σχέση με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο για να ανακηρύξει την ΑΟΖ της και να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου.

– Η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε χώρα παραγωγής και όχι κατανάλωσης ισχύος.

– Θα συγκροτηθεί συμβούλιο Εθνικής Άμυνας.

– Θεσμοθέτηση θητείας Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και μειζόνων σχηματισμών και διοικήσεων.

– Σταδιακή αύξηση αναλόγως και της ανάκαμψης της χώρας των μισθών των ενόπλων δυνάμεων.

  1. Εσωτερική Ασφάλεια / Μεταναστευτικό / Δικαιοσύνη.

– Εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας κάθε πολίτη στην Ελληνική επικράτεια.

– Αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

– Αυστηρός έλεγχος όλων των συνόρων χερσαίων και θαλασσίων.

– Άμεση ανάπτυξη και λειτουργία κέντρων διαλογής μεταναστών σε συνεργασία με την Frontex ώστε να διαχωρίζονται οι πρόσφυγες.

– Σταδιακή αύξηση αναλόγως και της ανάκαμψης της χώρας των μισθών των σωμάτων ασφαλείας.

– Άμεση υλοποίηση ενεργειών ώστε η δικαιοσύνη να απονέμεται γρήγορα, να τηρεί τις αρχές της ισονομίας και να εξασφαλίζει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

– Ουσιαστική ισόβια κάθειρξη για τα ειδεχθή εγκλήματα.

  1. Ενέργεια / Περιβάλλον / Τουρισμός.

– Προάσπιση όλων εκείνων των δράσεων που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη.

– Προαγωγή της αντίληψης ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πράξεις εθνικής ευθύνης και οικονομικού ορθολογισμού.

– Συνειδητοποίηση ότι ο τουρισμός που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας έχει ως πρώτη ύλη τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

– Η ολοκληρωμένη στρατηγική προώθησης των τουριστικών μας προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με έμφαση σε νέες αγορές θα αποτελέσει προτεραιότητα.

– Να υλοποιηθεί άμεσα εθνικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη το οποίο να περιλαμβάνει εξειδικευμένα μέτρα, οικονομοτεχνικά τεκμηριωμένα, για την δημιουργία σταθερού, ελκυστικού και διαφανούς φορολογικού και εργασιακού περιβάλλοντός ώστε να είναι δυνατή η προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων αιχμής.

– Η κατάρτιση ενός νέου πλαισίου για τη στήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εφαρμογή της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και η αναθεώρηση της φορολογίας στην ενέργεια, αποτελούν προτεραιότητες.

– Στηρίζουμε την κατασκευή του αγωγού East Med Pipeline για να καταστεί η χώρα ουσιαστικός ενεργειακός κόμβος.

– Ναυπήγηση εθνικού πλοίου έρευνας υδρογονάνθρακων.

  1. Εκπαιδευτική Πολιτική / Πολιτισμός / ΜΜΕ.

– Κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

– Παιδεία με σύγχρονα σχολεία και πανεπιστήμια που βοηθά τους νέους να βρουν εργασία στη χώρα μας και να μη ξενιτεύονται, και προάγει την κοινωνική κινητικότητα.

– Είναι καιρός και τα ελληνικά ΑΕΙ να λειτουργήσουν θετικά. Να προτάξουμε ως κύριο κριτήριο λειτουργίας τους την επιδίωξη της ακαδημαϊκής αριστείας διδασκόντων και διδασκομένων. Να μη φοβόμαστε την προσωπική αξιολόγηση, από την οποία κανένας καλός φοιτητής ή διδάσκων δεν έχασε ποτέ, αποδεχόμενοι την απλή αρχή ότι η ισοπέδωση αποβαίνει πάντα εναντίον της ποιότητας.

– Να προωθήσουμε τη σύνδεση της πανεπιστημιακής παιδείας με τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας. Να αναπτύξουμε ιδέες και εργαλεία για την καλύτερη κατανόηση του κόσμου γύρω μας και όπως είναι σήμερα και όπως ήταν στο παρελθόν, κατανοώντας την ιστορικότητά μας μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο πλαίσιο.

– Η Ελλάδα όπως και η Κύπρος θα πρέπει να έχει Ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτό δεν θα βλάψει τα δημόσια αλλά θα τα ωφελήσει.

– Η αναβάθμιση και επέκταση του θεσμού των αθλητικών και μουσικών σχολείων σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς και η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα.

– Η αναβάθμιση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, και η δημιουργία θεματικών πάρκων για την ιστορία μας και τη μυθολογία, αποτελούν βασικές καταρχήν ενέργειες για την διατήρηση της γλώσσας μας, της ιστορίας μας και της εν γένει πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

– Τα τέσσερα Πατριαρχεία είναι τα προγεφυρώματα του Ελληνισμού για αυτό τα υπερασπιζόμαστε και τα ενδυναμώνουμε.

– Καθορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού.