ΔΑΚΕ Α΄βάθμιας Εκπ/σης Ροδόπης: “Οι μάσκες έπεσαν”

"Εκτοπισμός" της γαλάζιας παράταξης από το προεδρείο του συλλόγου "Οι Τρεις Ιεράρχες".
ΔΑΚΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Με αφορμή τις διεργασίες για την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, μετά από παραιτήσεις δύο μελών του, και τις διαπαραταξιακές συμμαχίες που σημειώθηκαν, η παράταξη της ΔΑΚΕ με ανοιχτή επιστολή της προς τα μέλη του συλλόγου, αναφέρει:

“Οι μάσκες έπεσαν.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου του Συλλόγου την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 για την ανασυγκρότησή του, λόγω της παραίτησης της Προέδρου Βενετοπούλου Γιώτας, εξαιτίας της εκλογής της στο Δ.Σ της ΔΟΕ, καθώς και της παραίτησης του μέλους του Δ.Σ. Καλπία Βάνας (Ανεξ. Ριζ. Παρ.) για προσωπικούς λόγους, βιώσαμε σε όλο του το μεγαλείο μια κατάπτυστη «συνδικαλιστική συμπεριφορά», ενδεδυμένη με το μανδύα της κατ’ αντίληψη δημοκρατίας.

Οι ακραία αριστερές, υποτιθέμενες «δημοκρατικές» δυνάμεις των Παρεμβάσεων, συνέπραξαν με το τέταρτο, δήθεν «δημοκρατικό» και «ανεξάρτητο» μέλος της παράταξης της πρώην Ανατροπής (σχήμα της ΠΑΣΚ) και νυν Αν. Ενωτική Εκ-Κίνηση Εκπ/κων Π.Ε., με σκοπό την άλωση του προεδρείου του Δ.Σ. και τον εκτοπισμό της παράταξης της ΔΑΚΕ και των προσώπων που την αποτελούν. Μιας παράταξης που εσείς με την ψήφο σας επιλέξατε να είναι η πρώτη παράταξη την τελευταία δεκαετία, με ποσοστό που ξεπερνά το 52% στις τελευταίες εκλογές.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ.: Πρόεδρος: Στέφανος Μακρυγιάννης, Αντιπρόεδρος: Χρυσάνθη Μπαξεβάνη, Γραμματέας: Δήμητρα Λιουλιάκη, Ταμίας: Ξανθίππη Παρασκευά, Μέλη: Αναστασία Παπαχρήστου, Σάββας Κοσκερίδης, Αλέξανδρος Αργυρίου.

Είναι αυτοί που στις αντίστοιχες διαδικασίες συγκρότησης των προηγούμενων Δ.Σ. συμφωνούσαν απόλυτα στην πρότασή μας για σύσταση διαπαραταξιακού αναλογικού προεδρείου, με πρόεδρο από την πρώτη παράταξη και κατανομή των υπόλοιπων θέσεων ευθύνης στις υπόλοιπες παρατάξεις σύμφωνα με τη δύναμη και την προτίμησή τους. Παράδοση που ξεκίνησε η ΔΑΚΕ στις αρχές της δεκαετίας 2000, όταν στήριζε πρόεδρο από την τότε πρώτη δύναμη ΠΑΣΚ.

Αυτή η μέχρι τώρα αυτονόητη ηθική συμφωνία συνεργασίας που προτείναμε και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση στα πλαίσια της ηθικής και της δημοκρατίας, ώστε να αντικατοπτρίζεται στη συγκρότηση του Δ.Σ. το αποτέλεσμα των εκλογών, αποκρούστηκε από τους τέσσερις, αφού «ἐγένοντο εἷς σάρκα μίαν» και αποφάσισαν να ικανοποιήσουν τις χρόνιες φιλοδοξίες συγκεκριμένων προσώπων.

Η σύνθεση αυτή προφανώς και δεν έχει ηθική νομιμοποίηση, αφού χωρίς ίχνος αναγνώρισης στην επιλογή των μελών του συλλόγου, «πετάει» έξω την πρώτη δύναμη, την παράταξη της ΔΑΚΕ, που δέκα χρόνια τώρα έχει την απόλυτη υποστήριξη και εμπιστοσύνη των συναδέλφων. Την παράταξη που ήταν πρωτοπόρα και παρούσα σε όλες τις κινητοποιήσεις και δράσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, τόσο συνδικαλιστικά όσο και με τη φυσική παρουσία των μελών της, ενώ άλλοι απείχαν με διάφορα προσχήματα ή συμμετείχαν τυπικά για τα μάτια του κόσμου. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, όπως στις δύο τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, και μάλιστα με θέση ευθύνης (αντιπρόεδρος) δεν συμμετείχε καν ως όφειλε.

Με όλα τα παραπάνω συνάδελφοι, αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά που κάποιοι τόσα χρόνια παρουσίαζαν σαν συνδικαλιστικές σημαίες και περγαμηνές κατέπεσαν για άλλη μια φορά. Τους παραδίδουμε στην κρίση σας και πιστεύουμε ότι η αντιμετώπισή σας θα είναι αντίστοιχη με τη συμπεριφορά που επέδειξαν.

Η μέχρι πρότινος σύνθεση του Δ.Σ.: Πρόεδρος: Παναγιώτα Βενετοπούλου, Αντιπρόεδρος: Χρυσάνθη Μπαξεβάνη, Γραμματέας: Δήμητρα Λιουλιάκη, Ταμίας: Αναστασία Παπαχρήστου, Μέλη: Σάββας Κοσκεριδης, Βάνα Καλπία, Στέφανος Μακρυγιάννης.

Εμείς θα είμαστε πάντα παρόντες και δίπλα σε κάθε συνάδελφο, όπως μέχρι τώρα πράξαμε, προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και στην αποκατάσταση οποιασδήποτε αδικίας τόσο σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή του Συλλόγου, όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, δηλαδή στη ΔΟΕ. Με αίσθημα ευθύνης και πιστοί στις αρχές και αξίες, προβάλλαμε όλα αυτά τα χρόνια όλες τις διεκδικήσεις των συναδέλφων. Δεν θα μπορούσαμε να ενεργήσουμε διαφορετικά, και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό ως πρόσωπα και ως παράταξη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, ακόμη και ως κατά συνθήκη μειοψηφία.

Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου μας για τη διαχρονική υποστήριξη, εμπιστοσύνη και αναγνώριση. Κι επειδή δεν κάνουν τα ράσα τον παπά, εμείς δεν έχουμε ανάγκη από θέσεις και αξιώματα για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε υπεύθυνα.

Δ.Α.Κ.Ε.  Π.Ε. Ροδόπης”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood