Κινητή μονάδα περισυλλογής ηλεκτρικών συσκευών και περιβαλλοντικής παρακολούθησης του αστικού ιστού, έχει αναλάβει δράση την τελευταία εβδομάδα στην Κομοτηνή.
Πρόκειται για άλλη μία δράση-υπηρεσία της αρμόδιας αντιδημαρχίας καθαριότητας & περιβάλλοντος, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν με ένα τηλεφώνημα στο 25310-22810 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 09:00 έως τις 13:00, να καλέσουν το συνεργείο της κινητής μονάδας ώστε να παραλάβει κατ’ οίκον τις προς ανακύκλωση συσκευές τους .
Το ειδικό βαν της υπηρεσίας είναι κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο, και έχει τη δυνατότητα να περισυλλέξει και ογκώδεις συσκευές.

Στόχος της ενέργειας είναι η εξάλειψη του φαινομένου της εναπόθεσης συσκευών στους δημόσιους χώρους, και όπως υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μουρτίδης, η Κινητή Μονάδα είναι στη διάθεση κάθε συνδημότη ακόμη και για μία λάμπα. “Θέλουμε τους συνδημότες μας να αναδειχθούν σε συμμάχους μας και σε αυτή την προσπάθεια”, σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ποιες συσκευές συλλέγει η Κινητή Μονάδα Ανακύκλωσης
  • Μεγάλες και μικρές οικιακές συσκευές.
  • Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία.
  • Εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
  • Φωτιστικά είδη.
  • Παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού
  • Ιατροτεχνολογικά προϊόντα.
  • Καταναλωτικά είδη.
  • Όργανα παρακολούθησης και ελέγχου.
  • Συσκευές αυτόματης διανομής.
Οι συσκευές που συλλέγονται, συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο της διεύθυνσης περιβάλλοντος, καθαριότητας & ανακύκλωσης, και ε συνεχεία προωθούνται σε συμβαλλόμενη εταιρεία για την περαιτέρω προβλεπόμενη επεξεργασία τους.
Ο κ. Μουρτίδης εκφράζει ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη που “όντας ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος στηρίζει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες μας”, τον προϊστάμενο της δ/νσης περιβάλλοντος & ανακύκλωσης Δήμο Ευτυχιάκο “για την καθοριστική συμβολή του και την άψογη συνεργασία που έχουμε”, τον διευθυντή της υπηρεσίας Μαργαρτίτη Συνάδο “για την καταλυτική του ανταπόκριση και συνέργεια”, τους εργαζομένους του τμήματος περιβάλλοντος “που με ευσυνειδησία και την υποδειγματική συνεισφορά τους στηρίζουν τον σχεδιασμό μας”, καθώς και τον προϊστάμενο Λευτέρη Ανέστη και τα στελέχη του γραφείου κίνησης “για όλη τη διαδικασία που έγινε από την πλευρά τους ώστε να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο”.
Όπως καταληκτικά δε τονίζει ο κ. Μουρτίδης, “από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε την πόλη μας και τον Δήμο μας μπροστά σε θέματα του αφορούν το περιβάλλον, και θέλουμε και χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των συνδημοτών μας”.