– «Οι μόνες της Ροδόπης με Γαλάζια Σημαία».

Το γεγονός ότι οι ακτές στο Φανάρι, στην Αρωγή και στη Μέση, όχι μόνο είναι κατάλληλες αλλά ενδείκνυνται για κολύμβηση, υπενθυμίζει ο Δήμος Κομοτηνής με ανακοίνωσή του, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

«Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος Κομοτηνής δεν έχει δεχθεί καμία ειδοποίηση ή ενημέρωση ή σύσταση περί «ακαταλληλότητας» για κολύμβηση των θαλασσίων υδάτων στις παραλίες των ορίων του, και ειδικότερα σε αυτές του Φαναρίου και της Αρωγής. Μάλιστα, η δημοτική αρχή έχει γνώση για την καθαρότητα και την καταλληλότητά τους.

Άλλωστε, από το νομό Ροδόπης, μόνο οι ακτές Φαναρίου, Αρωγής και Μέσης του Δήμου Κομοτηνής συμπεριλαμβάνονται στη φετινή (2016) λίστα με τις 430 «Γαλάζιες Σημαίες 2016 – Βραβευμένες ακτές και μαρίνες» της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ. – http://eepf.gr/el/blueflags-2016-greek-beaches-marinas).

Ως εκ τούτου, οι ανυπόστατες και εφέτος περί του αντιθέτου φήμες που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, μόνο ως κακόβουλη σπερμολογία μπορούν να εκληφθούν. Η εμφάνιση μεμονωμένων περιπτώσεων ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες λουομένων είναι φυσιολογική και δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας».