Συγκεκριμένες τοποθεσίες μετατρέπονται επαναλαμβανόμενα σε χωματερές

Με τις αστυνομικές και τις εισαγγελικές αρχές θα έχουν να κάνουν στο εξής όσοι δεν εννοούν να σέβονται το αστικό και το φυσικό περιβάλλον στα όρια του δήμου Κομοτηνής, αλλά αποθέτουν αλόγιστα  απορρίμματα, μπάζα και άλλα άχρηστα υλικά, δημιουργώντας έτσι σοβαρές εστίες ρύπανσης.

Απάντηση στο φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως περιμετρικά της πόλης, φιλοδοξεί να δώσει η δημοτική αρχή με τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού από συγκεκριμένες τοποθεσίες που μετατρέπονται επαναλαμβανόμενα σε ανεξέλεγκτες χωματερές, και με την υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Το θέμα θα απασχολήσει την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το πρωί της Παρασκευής. Η Επιτροπή θα κληθεί να δώσει εντολή για υποβολή της σχετικής μήνυσης επί τη βάση του δημοτικού Κανονισμού Καθαριότητας, επισυνάπτοντας και το φωτογραφικό υλικό στο οποίο αποτυπώνονται οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αλόγιστης ρύπανσης σε διάφορα σημεία της Κομοτηνής.

Εφόσον από την εξέταση του υλικού προκύψει η ταυτοποίηση των υπαιτίων της αλόγιστης ρύπανσης, οι τελευταίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις αλλά και με «τσουχτερά» πρόστιμα.