ΟΜΙΛΙΑ (3)Στο πλευρό των εργαζομένων του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Κομοτηνή, και κατά του νομοσχεδίου περί της αποκαλούμενης «μικρής ΔΕΗ», τάσσεται κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.

Στη σχετική του δήλωση, τονίζει:

«Πριν τρεις μήνες, με την έναρξη της διαβούλευσης για τη “μικρή ΔΕΗ”, είχα δηλώσει ότι ο Δήμος Κομοτηνής και εγώ προσωπικά δεν μπορούμε παρά να είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό το ενδεχόμενο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το ξεπούλημα του ΑΗΣ Κομοτηνής, της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε ποτέ στην περιοχή μας.

Τόσο γιατί πρόκειται για έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας που σχετίζεται άμεσα με τη Θράκη, όσο και γιατί αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να ακυρώσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου μας, με παρεμβάσεις που μόνο οφέλη μπορούν να έχουν για την περιοχή μας.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στο κατακαλόκαιρο, προσπαθώντας για μία ακόμη φορά να αιφνιδιάσει, όπως έκανε και πριν δύο χρόνια με το κλείσιμο της Σχολής Αστυφυλάκων και της μετατροπής της σε κέντρο Κράτησης.

Ως Δήμος λοιπόν, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ενδεχόμενο ακύρωσης του αναπτυξιακού σχεδιασμού του τόπου μας και την υποβάθμισή του ως ενεργειακού και διοικητικού κέντρου της περιοχής, με την ακόμη μεγαλύτερη πιθανότητα, πέρα από τα αναπτυξιακά οφέλη για τον Δήμο μας, να χαθούν και υπερπολύτιμες θέσεις εργασίας.

Για μία ακόμη φορά δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των εργαζομένων που αντιδρούν στο νομοσχέδιο, και δηλώνουμε ότι θα αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιχειρούμενη νέα υποβάθμιση του μέλλοντος της περιοχής μας».