ΑΝΘΙΜΟΣΤην ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου συμμετέχουν σε αυτό τρεις πλέον βουλευτές του νομού Έβρου, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ.κ. Άνθιμος.

Ως γνωστόν, στο κυβερνητικό σχήμα, εκτός από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, εντάχθηκαν και οι κύριοι Γεώργιος Ντόλιος, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ως Υφυπουργός Παιδείας.

Ο Ιεράρχης πάντως ταυτόχρονα, εντοπίζει το βάρος των ευθυνών που επωμίζονται οι Υφυπουργοί, και ενισχύει την αποστολή τους με την προσωπική του επισήμανση προς πάσα κατεύθυνση για τα διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο, τον οποίο μάλιστα προσδιορίζει σε επίπεδο Θράκης και όχι μόνο ως την περιοχή του Έβρου:

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ακριτικής Μητροπόλεως, αναφέρεται:

«Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος εκφράζει την περιχαρή ικανοποίησή του για την υπουργοποίηση δύο ακόμα αξίων βουλευτών του Νομού μας, των κ.κ. Δερμεντζόπουλου και Ντόλιου, οι οποίοι μαζί με τον ευδοκίμως υπηρετούντα στο ΥΠΕΞ κ. Γεροντόπουλο, θα εμπλουτίσουν το Υπουργικό Συμβούλιο με την ακριτική φωνή της Θράκης και τα καίρια ζητήματα – παλαιά και νέα – που αναζητούν ακόμα λύτρωση και λύση.

Οι Θρακιώτες και οι Εβρίτες οφείλουμε ενωμένοι να ομαδοποιήσουμε τις προτεραιότητές μας και να τις κάνουμε μέσω των υπουργών μας γνωστές στην κυβέρνηση και στον σύνολο ελληνισμό.

Χρειάζεται να στηρίξουμε τους εκπροσώπους μας στην κυβέρνηση και να συνεργασθούμε απόλυτα, ώστε οι σημαντικοί για την Πατρίδα μας μήνες που θα ακολουθήσουν, να αποβούν εποικοδομητικοί εθνικά και οικονομικά για τη Θράκη, η οποία περπατά πλέον “επί ξηρού ακμής”».