Σε δήλωση-παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με τη ρητορική μίσους, την αναπτυσσόμενη ισλαμοφοβία, αλλά και τα φαινόμενα αντισιμητισμού που κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική κοινωνία και διεθνώς, προέβη ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, αναφέροντας:

«Ο Παλαιστινιακός λαός ζει σε συνθήκες απόλυτης καταπίεσης και τασσόμαστε ομόθυμα εναντίον των τυράννων του. Ταυτόχρονα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε – και είμαστε – εναντίον της ιδεολογίας που βασίζεται στην ανοχή των εγκλημάτων του Ναζισμού και της ρατσιστικής βίας, καθώς και στην εκτέλεση ανθρώπων λόγω θρησκευτικής διαφορετικότητας. Είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου και όχι των τυράννων τους.

Είμαστε στο πλευρό της ειρήνης και όχι του πολέμου. Υπερασπιζόμαστε τις αξίες του ιδεαλισμού και της ανοχής που αντιμετωπίζουν τον κάθε συνάνθρωπό μας ισότιμα, και όχι την ιδεολογία που βασίζεται στον ρατσισμό και στο μίσος, αναγνωρίζοντας στον καθένα το δικαίωμα για τον εαυτό του ως υπέρτατου δικαστή και τιμωρού, πριν από τον φυσικό δικαστή και τον ίδιο τον Θεό. Η προσχηματική ή πραγματική επίκληση οποιασδήποτε ιδεολογίας ή θρησκείας, είτε αυτή είναι η εβραϊκή είτε η μουσουλμανική είτε η χριστιανική, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί λόγο διαχωρισμού των ανθρώπων και τελέσεως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Εμείς, ως μουσουλμάνοι, πιστεύουμε στην ειρήνη. Εμείς, πιστεύουμε στα εδάφια του κορανίου και όχι σε όσα μεταγενέστερα ενσωματώθηκαν ως θρησκεία μέσα στο Ισλάμ. Δεχόμαστε ως απάνθρωπη και καταδικαστέα ενέργεια ακραίου φυλετικού μίσους το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Χίτλερ, τη σφαγή των μουσουλμάνων από το Ισραήλ, τις σφαγές των ανθρώπων από τον ISIS, χωρίς κανένα διαχωρισμό ανάμεσα σε μουσουλμάνους ή χριστιανούς. Κανένας δημοκράτης αυτού του κόσμου δεν μπορεί να δικαιολογεί σήμερα τον Χίτλερ και τη Ναζιστική-Φασιστική ιδεολογία του. Ούτε να δικαιολογήσει, σύμφωνα με την ιδεολογία του Kabala, και στο όνομα του «Μεγάλου Ισραήλ», την εκτέλεση Παλαιστινίων και μουσουλμάνων ή τη θανάτωση ανθρώπων  εκ μέρους του δήθεν Ισλαμικού κράτους. Τασσόμαστε εναντίον οιουδήποτε υποστηρίζει ότι έχει αυτό το δικαίωμα. Όλοι μας – και ειδικά εμείς ως μέλη της μειονότητας της Θράκης – οφείλουμε να είμαστε απέναντι στις αντιλήψεις που συμφωνούν με αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες, χωρίς να κοιτάζουμε την ταυτότητα, την ιδιότητα και το αξίωμά των εκφραστών τους. Το Ισλάμ μέσα από τις διδαχές του κορανίου, είναι θρησκεία ειρήνης και τάσσεται εναντίον των εγκληματιών και όλων εκείνων που καταπατούν βάναυσα τα όρια της ανθρωπιάς».