Το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, συνόδευσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, στις επαφές που είχε στην Κομοτηνή, τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, καθώς και με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, και τον Μουφτή Κομοτηνής.

Αποτιμώντας την παρουσία του στην περιοχή ενόψει της επίσκεψης την ίδια μέρα του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Χαρίτου επισήμανε:

Ο κ. Χαρίτου συνόδευσε τον κ. Αμανατίδη στις σημαντικές επαφές του με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς.

«Άκρως εποικοδομητική η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη στην Κομοτηνή την ημέρα που βρισκόταν στην πόλη ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Με την ουσιαστική παρουσία του σε κάθε δημόσια δραστηριότητα του κ. Γιλντιρίμ, υπογράμμισε το συνεχές ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας.

Οι ιδιαίτερης σημασίας για τη χρονική στιγμή που έγιναν, συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, και τους θρησκευτικούς ηγέτες της περιοχής, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, και τον Μουφτή Κομοτηνής, τους οποίους και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή, υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον της Πολιτείας για την περιοχή της Θράκης».