Σχολιάζοντας την επιλογή του ΟΣΕ να καταργήσει το δρομολόγιο του intercity, Αλεξανδρούπολη – Δίκαια και αντιστρόφως, ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε με νόημα.
“- Τη στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα από το κολοσσιαίο έργο της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας» επιδιώκει να μετατρέψει την περιοχή του Έβρου στο σημαντικότερο διαμετακομιστικό κέντρο για όλα τα Βαλκάνια,
– τη στιγμή που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια του Προέδρου της έχει δημόσια δηλώσει ότι προτίθεται να στηρίξει με κονδύλια το συγκεκριμένο έργο,
– τη στιγμή που σε λίγο καιρό αναμένεται να είναι έτοιμες οι διακρατικές υπηρεσίες Ελλάδας – Βουλγαρίας που θα στηρίξουν το συγκεκριμένο γιγαντιαίο εγχείρημα,
την ίδια στιγμή ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας Α.Ε. (Ο.Σ.Ε.), σε μία ακατανόητη ενέργεια, επιλέγει να μειώσει τα επιβατικά δρομολόγια από και προς την περιοχή του Βορείου Έβρου, επικαλούμενος οικονομικούς λόγους, ενέργεια που ενδεχομένως δείχνει μερική άγνοια για τις δυσκολίες, την ιδιαιτερότητα αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής μας.
Είμαι βέβαιος ότι στο «τέλος της ημέρας» θα έχουν πρυτανεύσει οι φωνές της λογικής και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διακοπή δρομολογίων από και προς τον Βόρειο Έβρο“.