Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αρχέλαος Γρανάς, ασκεί οξεία κριτική στη νυν διοίκηση της Περριφέρειας, αναφορικά με τους χειρισμούς της στο θέμα των Τεναγών Φιλίππων.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Γρανάς, αναφέρει:

«Με λύπη παρακολουθούμε τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της τοπικής Αντιπεριφέρειας και του συνόλου των φορέων της Αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου της περιοχής, για το θέμα των Τεναγών Φιλίππων, της διαχείρισης αλλά και αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων.

Η εμπειρία που αποκτήσαμε στα χρόνια που ασκήσαμε διοίκηση, μας δίδαξε ότι η επίλυση σημαντικών θεμάτων προϋποθέτει συνεργασία, διάλογο, αποδοχή διαφορετικών θέσεων.

Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση δεν επιθυμεί τον διάλογο, δεν έχει διάθεση για συνεργασία, λειτουργεί ως παντογνώστης, και αυτό έχει οδυνηρά αποτελέσματα για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος.

Ταυτόχρονα κομπάζει για χρηματοδοτήσεις έργων, ξεχνώντας ότι η προσπάθεια εξασφάλισης των απαιτούμενων πιστώσεων οφείλεται στην προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και στην αγαστή συνεργασία που είχε με όλους τους εμπλεκομένους στο θέμα των Τεναγών Φιλίππων.

Θα θυμίσουμε ότι η παράταξη που διοικεί την Περιφέρεια καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα στον προϋπολογισμό του 2014 που περιλάμβανε έργα για τα Τενάγη. Τότε μας κατηγορούσαν για…αναποτελεσματικότητα. Σήμερα τι κάνουν; Αρνούνται τον διάλογο, τη συνεργασία. Δυστυχώς οι εμμονές τους έχουν σοβαρές συνέπειες για τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής.

Τους καλούμε να αλλάξουν στάση, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουμε τους χαρακτηρισμούς περί «ανικάνων» και «επικίνδυνων» που ανέφεραν όταν ήταν αντιπολίτευση, για τη διοίκηση μας.

Και ο πολιτικός πολιτισμός οικειοποίησης έργων συνεχίζεται…».