Ενόψει της κατάθεσης υπομνημάτων εκ μέρους των αγροτών, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου, δήλωσε:

αποστολου«Υποβλήθηκε σήμερα υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών, ενώ υπήρξαν και άλλα τις προηγούμενες ημέρες. Είναι θετικό το ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για διάλογο. Εμείς θα περιμένουμε και άλλα αιτήματα να υποβληθούν γιατί θέλουμε σε αυτή τη συνάντηση των αγροτών με την κυβέρνηση, όχι μόνο να υπάρχει μια αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες. Θα καταβάλλουμε μια προσπάθεια ούτως ώστε η επιτροπή των αγροτών που θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε αύριο, μεθαύριο, όταν θα έχουμε οριστικοποιήσει την Επιτροπή που θα συναντήσει ο Πρωθυπουργός».

Σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Αποστόλου απάντησε: «Σύντομα, αλλά προέχει αυτή την ώρα η εκπροσώπηση να είναι αντιπροσωπευτική».