Σε δήλωσή του για το επεισόδιο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εις βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, για το οποίο ο τελευταίος δήλωσε πως “η Δημοκρατία αντέχει και τους εχθρούς της”, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, αναφέρει:

«Μόνο αισθήματα οργής μπορεί να νιώθει κανείς, αλλά και την ανάγκη να καταδικάσει απερίφραστα τη μισαλλόδοξη και γεμάτη εθνικιστικό δηλητήριο επίθεση του βουλευτή της Χ.Α. Κασιδιάρη σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μουσταφα και μάλιστα μέσα στον χώρο της Βουλής. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, τέτοιο παραλήρημα ψευτοπατριωτισμού, μας υπενθυμίζει την ανάγκη να απομονωθεί πολιτικά το ναζιστικό μόρφωμα και να ξεριζωθεί από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Μαζί με την αλληλεγγύη μου στον Μ. Μουσταφά, θυμίζω τους στίχους του Μ. Μπρεχτ: “Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης. Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί”».