Δέκα μαθήτριες και μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, διακρίθηκαν στην 7η Παγκόσμια Biennale Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Οι δρόμοι της Μουσικής» που διοργάνωσε το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης, αναδεικνύοντας την αγάπη, την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών του κόσμου, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και στις παραδόσεις του καθενός.

Η διοργάνωση απευθυνόταν σε μαθήτριες και μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής και εικαστικά, με θέμα τη μουσική και να καταγράψουν με τον εικαστικό τους λόγο συναισθήματα και μουσικά ακούσματα.

Συμμετείχαν περί τις 2.000 παιδιών απ’ όλο τον κόσμο, και η πολυμελής κριτική επιτροπή απαρτίζονταν από ζωγράφους, εικαστικούς, μουσικολόγους, παιδοψυχολόγους.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ. στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, ενώ τα έργα των παιδιών θα φιλοξενηθούν σε έκθεση στο Μουσείο «Οικουμένη» στη Συδινή Ξάνθης, της οποίας τα εγκαίνια θα γίνουν στις 29 Οκτωβρίου και ώρα 5 μ.μ.

barbar-1Τα παιδιά του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής που διακρίθηκαν, είναι:

Χριστοφορίδου Μαρία, 7 ετών, 1ο βραβείο.

Μάστορα Χρύσα, 9 ετών, 1ο βραβείο.

Γκαράνη Κυριακή, 10 ετών, 1ο βραβείο.

Σμαράγδα Μένη, 10 ετών, 1ο βραβείο.

Παπτσίκη Δόμνα, 11 ετών, 1ο βραβείο.

Σβαρτζκόπφ Σοφία, 11 ετών, 1ο βραβείο.

Σεμπελίδης Γεώργιος, 11 ετών, 1ο βραβείο.

Καζόγλου Κατερίνα, 12 ετών, 1ο βραβείο.

Βορβώτα Ιωάννα, 12 ετών, 2ο βραβείο.

Τσχοβρέμποβ Ατσά, 14 ετών, 2ο βραβείο.