Ενόψει των σημαντικών εξελίξεων αναφορικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμ,ήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, με παρέμβασή του στο facebbok, εξηγεί “Πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας “δείχνει” (άθελά του) τον τρόπο να αντιδράσουμε στην Αντισυνταγματική Τροποποίηση της κας Γεροβασίλη!!!”.

Και συγκεκριμένα, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, υπογραμμίζει:

“Το 2014, όπως είναι γνωστό η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει Απεργία-Αποχή από την Αξιολόγηση του τότε Υπουργού κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης προσέφυγε στα Δικαστήρια κατά της νομιμότητας της τότε Απεργίας. Το Δικαστήριο ακύρωσε την Απεργία της ΑΔΕΔΥ για τυπικούς λόγους (η απόφαση για την Απεργία έπρεπε να ληφθεί από το 85μελές Γενικό Συμβούλιο και όχι από την 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή, που ελήφθη). Τότε λοιπόν, ο κ.Τσίπρας, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προσήλθε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να δείξει την συμπαράστασή του!!! Ο κ.Τσίπρας λοιπόν είπε μετά τη συνάντηση: “Το δικαίωμα στην Απεργία, το ιερό δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Καμία εκτελεστική ή δικαστική εξουσία δεν δικαιούται να καταστρατηγήσει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς αγώνες και θυσίες και ας το γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να το αφαιρέσουν με μια απόφαση δικαστηρίου ή με μια πολιτική επιλογή”. Επειδή λοιπόν η Τροποποίηση της κας Γεροβασίλη: Απειλεί με τιμωρία όσους Προϊσταμένους δεν αξιολογήσουν τους υφισταμένους τους, ενώ βρίσκεται σε ισχύ νόμιμη Απεργία της ΑΔΕΔΥ, στην ουσία εκβιάζει τους Προϊσταμένους να “σπάσουν” την Απεργία, δηλαδή επί της ουσίας παρεμποδίζει και επομένως καταστρατηγεί το δικαίωμα στην Απεργία!!! Σύμφωνα λοιπόν με τα λόγια του κ. Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Τροποποίηση της κας Γεροβασίλη είναι πέρα ως πέρα Αντισυνταγματική !!! Σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα άρθρο 25, παρ. 3: «Αν η διαταγή είναι προδήλως αντισυνταγματική ή παράνομη, ο υπάλληλος οφείλει να μην την εκτελέσει και να το αναφέρει χωρίς αναβολή».

Ως εκ τούτου: Εφόσον, η εντολή για την εφαρμογή της Τροποποίησης της κας Γεροβασίλη, είναι προδήλως Αντισυνταγματική, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Πρωθυπουργού, τότε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Δ/κού Κώδικα, εμείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ και να το αναφέρουμε αμέσως! ΤΕΛΟΣ !!!”