Γ. Παυλίδης: “Πιστεύω βαθιά στις δυνατότητες του τόπου μας” / “Ορίζοντας” για καινοτόμες ΜμΕ

παυλιδης 2

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η ενημερωτική συνάντηση με θέμα “Χρηματοδοτήσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του χρηματοδοτικού πλαισίου της Ε.Ε. για την Έρευνα και την Καινοτομία – Ορίζοντας 2020” στην Καβάλα. Συμμετείχαν άμεσα ενδιαφερόμενοι – δυνητικοί δικαιούχοι, απ’ όλη την Περιφέρεια, και επιστημονική ερευνητική εκπροσώπηση από το ΔΠΘ, ΤΕI – ΕΚ ΑΘΗΝΑ, Ερευνητικό Κέντρο ΙΝΑΛΕ.

Στόχος ήταν να παρουσιαστούν και να υπάρξει ενημέρωση για:

  • Τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για ΜΜΕ μέσω του προγράμματος “Ορίζοντας 2020”. Την ενημέρωση έκανε το Δίκτυο Πράξη, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020” ενώ παρουσιάστηκαν και οι υπηρεσίες που παρέχει το Δίκτυο υποστήριξης των επιχειρήσεων Enterprise Europe Network – Hellas.
  • Τη στρατηγική της ΠΑΜ-Θ για την Έρευνα και την Καινοτομία καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης για τη δημόσια διοίκηση που παρέχονται από το πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020”.

  • Τη στοχοθέτηση του νέου ΠΕΠ 2014-2020 της ΠΑΜ-Θ. και το πλαίσιο για τις δυνατότητες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Τις υπηρεσίες μεταφοράς τεχνολογίας και τη δικτύωση που παρέχουν τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Περιφέρειας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον δόθηκε η δυνατότητα για διμερείς συναντήσεις εργασίας των επιχειρήσεων με ειδικούς του δικτύου ΠΡΑΞΗ, καθώς και με ερευνητές των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της ΠΑΜ-Θ (Δ.Π.Θ., Τ.ΕΙ Α.Μ.-Θ, ΕΚ ΑΘΗΝΑ, ΙΝΑΛΕ). με σκοπό την εξατομικευμένη ενημέρωση καθώς και τη δικτύωση για την ανάπτυξη συνεργασιών.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης στην εισήγησή του τόνισε ότι: «Στρατηγικός στόχος της Περιφέρειάς μας είναι η ολοκληρωμένη πολυτομεακή ανάπτυξη. Όλοι οι παραγωγικοί τομείς συμπεριλαμβανομένου και του μεταποιητικού κλάδου πρέπει να αποκτήσουν ισχυρή διασύνδεση, ανταγωνιστικότητα και αναπτυξιακό βάθος. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενθαρρύνει και στηρίζει την ενεργή συμμετοχή των φορέων και των επιχειρήσεων στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020. Πιστεύουμε ότι η Έρευνα, η Καινοτομία σε συνεργασία με την επιχειρηματικότητα αποτελούν θεμέλιο λίθο για την υγιή μελλοντική οικονομική ανάπτυξη αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Διαθέτουμε αρκετές υφιστάμενες δυναμικές και καινοτόμες επιχειρήσεις αλλά και νεοφυείς που πρέπει επίσης να αναδειχτούν και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Πιστεύω βαθιά στις δυνατότητες του τόπου μας».

Στις εργασίες της εκδήλωσης συμμετείχαν οι:

Κώστας Καραμάνης, Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας, Δίκτυο Πράξη

Απόστολος Δημητριάδης, Εθνικό Σημείο Επαφής Ορίζοντας 2020, Δίκτυο Πράξη

Πέτρος Σουκουλιάς, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας

Βασίλης Πιτσινίγκος, Προϊστάμενος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ΠΑΜ-Θ

Παντελής Μπότσαρης, Αν. Πρύτανη Έρευνας και Τεχννολογίας Δ.Π.Θ

Δημήτριος Μπαντέκας, Αν. Πρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, T.E.I. ΑΜΘ

Δρ. Χρήστος Εμμανουηλίδης, Διευθυντής Ερευνών, Ε.Κ. “ΑΘΗΝΑ”

Γρηγόρης Κρέη, Τακτικός Ερευνητής, Ινστ. Αλιευτικής Έρευνας, Ελληνικός Γεωργικός Οργ.- ΔΗΜΗΤΡΑ

Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/folderview?id=0B6x1EyVX0PfMfnh4Mk1PeVB1Yy1RR0pvN2JpeFlPWWRiV2E5M2VfV3pybmhTeVVBUUJfcnM&usp=sharing

 

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood