ΠΑΥΛ– Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ θα έχει συνάντηση για το θέμα με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών Μ. Δασκαλάκη.

– «Να αρθεί ο αποκλεισμός περιοχών από τη λήψη ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος».

Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της εταιρίας Digea A.E., ενόψει της ψηφιακής κάλυψης της περιοχής από σήμερα, είχε το πρωί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, αξιώνοντας την άμεση κάλυψη με ψηφιακό σήμα, και των ευρύτερων, μη συμπεριλαμβανομένων στο δίκτυο περιοχών, του Δήμου Παρανεστίου, της ευρύτερης ορεινής περιοχής Δράμας, της νοτιοδυτικής Θάσου, των δημοτικών ενοτήτων Πιερέων και Ορφανού του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, του δημοτικού διαμερίσματος Σταυρούπολης Ξάνθης, του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, των δημοτικών διαμερισμάτων Οργάνης και Κέχρου Ροδόπης, και των ορεινών περιοχών των Δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου Έβρου.

Ο κ. Παυλίδης επανέλαβε την απαίτηση της Περιφέρειας «να βρεθεί τρόπος για την κάλυψη αυτών των περιοχών έξω από τις στενές οικονομικές αντιλήψεις», και επικοινώνησε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών κ. Μενέλαο Δασκαλάκη, μεταφέροντας τη θέση του και προγραμματίζοντας συνάντηση μαζί του για το θέμα στην Αθήνα.

«Δυσμενής μεταχείριση τμημάτων της Περιφέρειάς μας στη λογική της Ελλάδος δύο ταχυτήτων, και μάλιστα γεωγραφικών χώρων και πληθυσμών επί της μεθορίου, δεν είναι ανεκτή από εμάς», τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «η όλη κάλυψη, έρχεται σε αντίθεση με πλείστες όσες πολιτικές υποστήριξης των ορεινών διασυνοριακών όγκων». Συνάμα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός «ένας πληθυσμός άνω του 10% της Περιφέρειας, ή ένας γεωγραφικός χώρος που αντιστοιχεί περί το 40% αυτής, να αποκλείεται από την τηλεόραση, ένα καταλυτικό μέσο για τη συνοχή, την ενημέρωση, την πρόοδο, την ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής και όχι μόνο».

Ακόμη, ο κ. Παυλίδης, έκανε αναφορά και στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, επισημαίνοντας: «Είναι προφανές ότι η αναλογική τηλεόραση έχει ημερομηνία λήξης. Ιδιαίτερη πρόνοια  πρέπει να ληφθεί για τα περιφερειακά κανάλια προς την ίδια κατεύθυνση».