παυλίδηςΜε αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τους ισχυρισμούς του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη, περί μη αναγνώρισης της μεθοριακής διόδου Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, σημείωσε:

«Οι δρόμοι είναι ζωή. Στη ζωή ανοίγουμε δρόμους και χτίζουμε γέφυρες. Δεν κλείνουμε δρόμους, δεν γκρεμίζουμε γέφυρες. Καμία ιδιαίτερη σημασία δεν έχει αν η δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία, είναι καταγεγραμμένη ή όχι στην Ε.Ε., εφόσον είναι συμφωνία των δύο χωρών».

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τα περί παρεμπορίου στην περιοχή, επισήμανε με νόημα ότι «δεν φταίνε οι δρόμοι, αλλά η ανικανότητα όσων δεν μπορούν να εφαρμόσουν ούτε καν στοιχειωδώς τη νομοθεσία, με τη μη λειτουργία των ΚΕΛΑΥΕ».

Εξάλλου, όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλίδης, η συγκεκριμένη διακρατική δίοδος, «με κόστος κατασκευής 3,5 εκ. ευρώ, έχει ενισχύσει τα εθνικά έσοδα με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, μετά από 2 εκατομμύρια εισόδους – επισκέψεις στη χώρα μας. Τα υπόλοιπα περιττεύουν».