«Οι πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις στην Περιφέρειά μας είναι μεγάλες. Δυστυχώς όμως είναι αδόμητες, ασύνδετες μεταξύ τους, και τα παραγόμενα προϊόντα εξέρχονται του τόπου μας, κατά κανόνα, ως πρώτη ύλη, χωρίς την ικανοποιητική αξιοποίηση τους, στην πρόσθεση νέων αξιών και θέσεων εργασίας».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αναφερόμενος στο πλαίσιο της σταθερής προσπάθειας αναδόμησης του παραγωγικού μοντέλου στην ΑΜ-Θ, και πρόσθεσε:

«Στην Περιφέρειά μας παράγονται συνολικά 4.500 τόνοι μελιού, εκ των οποίων 3.000 τόνοι από παραγωγούς της ΠΑΜ-Θ και 1.500 τόνοι από ξένους μετακινούμενους παραγωγούς, που αγγίζουν το 40% της μέσης ετήσιας παραγωγής. Είναι δυναμικό προϊόν που πρέπει να επαναπροσδιορισθεί με δικτυώσεις, με ενισχύσεις σε ιδιωτικές υποδομές. Είναι καιρός οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι να συνεργαστούν, όχι μόνο εντός των ορίων του νομού τους, αλλά και περιφερειακά. Να δημιουργήσουμε νέες αξίες και νέες υπεραξίες προς όφελος όλων. Εξάλλου, γι΄αυτό τον λόγο το μέλι συμπεριλήφθηκε στα ισχυρά προϊόντα της περιοχής, στην έξυπνη εξειδίκευση».