«Η Καρδιολογική Κλινική της Ξάνθης δεν πρέπει να κλείσει σε κάθε περίπτωση, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών, και θα κάνω ότι είναι δυνατό για να το επιτύχω», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, μετά από ενημέρωση που είχε από το Νοσοκομείο της Ξάνθης για τη χορήγηση  άδειας άνευ αποδοχών της Διευθύντριας της κλινικής, γεγονός που οδηγεί στο κλείσιμό της.

Ο Περιφερειάρχης κινητοποιήθηκε άμεσα και επικοινώνησε με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιο Καλτσίδη, και στη συνέχεια με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τους οποίους ενημέρωσε για το θέμα, και ζήτησε την προσωπική τους παρέμβαση, ενώ τόνισε:

«Πρέπει να εξευρεθεί άμεσα λύση. Επ’ ουδενί δεν πρέπει η κλινική και μάλιστα της Καρδιολογικής, που είναι υψηλής διακινδύνευσης για την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων από τα οποία εξαρτάται η ζωή των συμπολιτών μας. Ο Υπουργός είχε θετική προσέγγιση και τον ευχαριστώ γι’ αυτό».