ΠΑΥΛ

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27/9), ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, περιγράφει επιγραμματικά τη στόχευση της νέας περιφερειακής αρχής, η οποία χαράσσεται με γνώμονα το πλεονέκτημα της γεωστρατηγικής θέσης της περιοχής, η οποία δύναται να προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης σημειώνει:

«Ο τουρισμός καθίσταται  ισχυρή αναπτυξιακή παράμετρος του τόπου. Τα όνειρα και οι στόχοι μας για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, είναι καθαρά, ρεαλιστικά και επιτεύξιμα.

Η περιοχή μας έχει πλεονεκτική στρατηγική θέση, είναι η πύλη εισόδου από τις χώρες της Βαλκανικής προς τη Μεσόγειο και το Αιγαίο, και η γέφυρα  επικοινωνίας Ασίας – Ευρώπης. Οι γείτονες χώρες που την περιβάλλουν αποτελούν για μας μια προσεγγίσιμη ομάδα στόχου 50 εκ. δυνητικών τουριστών – σε απόσταση μόλις 4-5 ωρών οδικής διαδρομής – προς τη μοναδική ακτογραμμή των 150 χιλιομέτρων πεντακάθαρων παραλίων και καταγάλανων νερών της ΑΜ-Θ και όχι μόνον.

Τοποθετούμε, δε, ενδυναμωμένο τον δωδεκάμηνο τουρισμό, τον μαζικό και όλες τις εναλλακτικές μορφές του στην περιοχή, με διακριτούς τους επιμέρους προορισμούς, στον πυρήνα του στρατηγικού μας αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Το άθικτο περιβάλλον, η αειφόρος ανάπτυξη, και η ώθηση του πρωτογενούς τομέα, αποτελούν τη βάση του νέου τουριστικού μας προϊόντος, σε συνδυασμό με έργα και μέτρα που θα το  ενεργοποιήσουν άμεσα».