– «Μόνο οι κακοπροαίρετοι την παραβλέπουν».

– «Μεμονωμένα ιδιωτικά αιτήματα εκτός πραγματικότητας, δεν είναι αποδεκτό να  επισκιάζουν τη συνολική προσπάθεια».

– «Η τεράστια προσπάθεια για την αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου, δεν συσκοτίζεται με  διαστρέβλωση της αλήθειας».

«Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν  δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι στην περιοχή Ορμενίου και Ριζίων δεν έχουν εκτελεστεί τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες».

Με αυτή την κατηγορηματική φράση, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διαψεύδει ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, και περιγράφει την πραγματική εικόνα:

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΟΡΜΕΝΙΟ«Στο Ορμένιο, όπου αντιμετωπίσαμε με επιτυχία μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση τον Δεκέμβριο του 2014, από τον Απρίλιο αποκαταστάθηκαν τα ρήγματα επί του αναχώματος Ορμενίου και στη συμβολή του ρέματος του «Βλάχου» με τον ποταμό  Έβρο, ενώ επιπροσθέτως εγκαταστάθηκε εργολάβος που ήδη εργάζεται για την ανύψωση του κυρίως αναχώματος σε μήκος έντεκα χιλιομέτρων, κάτι που δεν έγινε επί δεκαετίες! Στην περιοχή των Ριζίων ουδέποτε υπήρξε θέμα ρηγμάτων σε αναχώματα! Στην περιοχή της Νέας Ορεστιάδας, από τη Νέα Βύσσα έως τη Νέα Ορεστιάδα:

– τα βασικά ρήγματα στο ΕΦ 8 και  στο ΕΦ 9 έχουν αποκατασταθεί.

– υπάρχει εγκατεστημένη εργολαβία μετά το ΕΦ 9 και στο ΕΦ 10, και υπό εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία νοτιότερα, στην υπό έγκριση δημοπρασία για την περιοχή της πεδιάδας Νέας Ορεστιάδας. Η τελευταία ακολουθεί, γιατί οι πιστώσεις από το  αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς τις οποίες ήταν αδύνατη η πρόοδος του έργου, εγκρίθηκαν μόλις στις 15 Σεπτεμβρίου 2015».

Τούτων δοθέντων, ο κ. Παυλίδης τονίζει: «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έκαναν και κάνουν γιγάντια προσπάθεια, έχουν αποκαταστήσει τα πιο επικίνδυνα ρήγματα, και τα υπόλοιπα είναι σε διαδικασία  αποκατάστασης . Η προσπάθεια της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών, παρά την ύπαρξη μη αρμοδιότητας, είναι συνεχής και κοπιώδης. Μόνο οι κακοπροαίρετοι μπορούν  να την παραβλέπουν. Τέλος, μεμονωμένα ιδιωτικά αιτήματα εκτός πραγματικότητας, δεν είναι αποδεκτό να επισκιάζουν τη συνολική προσπάθεια».