– «Από το νέο ΠΕΠ θα έχουμε πόρους και ευκαιρίες».

«Να αγαπήσουμε τον τόπο μας, να φύγουμε από την αναπτυξιακή αδράνεια».

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις εργασίας, με σκοπό την μέγιστη δυνατή συνεργασία με τους Δήμους και τους τοπικούς παράγοντες για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής τους και την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, παραβρέθηκε στους Δήμους Κάτω Νευροκοπίου και Προσοτσάνης.

Neyrokopi1Στις συναντήσεις ενημέρωσης – εργασίας και προγραμματισμού όπου υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση στον γεωγραφικό χώρο του κάθε Δήμου, οι ανάγκες και οι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί που συσχετίστηκαν με τον σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος  οι Δήμαρχοι Κάτω Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος και Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης,  Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη των Δήμων και Υπηρεσιών, καθώς και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ένας από τους βασικότερους στόχους της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, είναι ο επαναπροσδιορισμός των αναπτυξιακών δυνατοτήτων τοπικά, σε συνάρτηση με τις ίδιες του τις δυνατότητες, τον σχεδιασμό της Περιφέρειας και τις δυνατότητες των προγραμμάτων.

Γ. Παυλίδης: «Να αλλάξει το στάτους της ανάπτυξης»

Ο Περιφερειάρχης χαρακτηριστικά επισήμανε: «Πρόκειται για επισκέψεις εργασίας εν όψει της έναρξης της νέας Προγραμματικής Περιόδου, στην οποία θα έχουμε πόρους και ευκαιρίες μέσα από τις οποίες θα επαναπροσδιορίσουμε συνολικά την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Όχι μόνο με βάση τις αρμοδιότητες ή τον εδαφικό χώρο, αλλά και οριζόντια, παντού.  Ενημερωθήκαμε για το σύνολο των προβλημάτων στην περιοχή του κάθε Δήμου και τις προτεραιότητες. Μία ενημέρωση για το τι θα «τρέξει» στο επόμενο διάστημα. Βρίσκονται εδώ και συνεργάτες μου που είναι ειδικοί επί του αντικειμένου. Τι εύρος και τι δυνατότητες έχουμε για να εντάξουμε έργα. Να γίνει μία προπαρασκευή προς την ίδια κατεύθυνση. Να ετοιμαστούμε για να πάρουμε πόρους. Όχι μόνο από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, αλλά από το σύνολο των προγραμμάτων. Επίσης η Περιφέρεια ενδιαφέρεται για το κάθε σημείο που είναι φυσικός εδαφικός της χώρος, και θα πολεμήσει για να αλλάξει το status της ανάπτυξης».

Παράλληλα ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι ίσως το σημαντικότερο σημείο της ανάπτυξης μιας περιοχής εξαρτάται από την ίδια την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους, υπογραμμίζοντας πως «η ανάπτυξη πρέπει να φύγει από την αδράνεια, να προσθέσουμε, και ήδη προσθέτουμε, ισχυρά νέα στοιχεία. Και κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για το οποίο  θα επιμείνω. Όλοι μας πρέπει να αγαπήσουμε τον τόπο μας και να είμαστε περήφανοι για αυτόν. Να πιστέψουμε σε αυτόν και να τον επανεκκινήσουμε, και σε λίγο καιρό θα βρούμε βηματισμό για τον οποίο τα παιδιά μας θα είναι περήφανα».