Οι νέες ασφαλιστικές διατάξεις “οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των δικηγόρων”, τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, χαρακτηρίζοντας “μονόδρομο” την έναρξη “σκληρών κινητοποιήσεων αποχής”. Συγχρόνως, καταθέτει την αξίωση του δικηγορικού κόσμου για απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου και την αντικατάστασή του με διατάξεις που “να αποτελούν προϊόν διαλόγου και διαβούλευσης” όπως σημειώνει με νόημα, καθώς όπως καταλήγει, “στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κυμπαρίδη:

“Μετά τη δημοσιοποίηση των διατάξεων του σχεδίου νόμου του ασφαλιστικού που φέρει τον τίτλο “Εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος”, από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, έγινε σαφές σε όλους τους δικηγόρους ότι οι διατάξεις που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές και οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 38,45% επί του εισοδήματός τους, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό τους.

Αποτελεί λοιπόν μονόδρομο για τον κλάδο η έναρξη σκληρών κινητοποιήσεων αποχής, ως μοναδική αντίδραση επιβίωσης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης και το Διοικητικό Συμβούλιό του, έχοντας συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης, προχώρησε στη λήψη της απόφασης καθολικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους για μια εβδομάδα, προτείνοντας την άμεση απόσυρση των επίμαχων διατάξεων και την εφαρμογή διατάξεων οι οποίες θα αποτελούν προϊόν διαλόγου και διαβούλευσης.

Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα!”.